25 октомври : Бъдете обаятелни и състрадателни

Хороскоп

25-10-2012, 00:44

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Скорпион, Луна в Риби

Астрологична картина за деня - 25 октомври

 

Четвъртък е особен ден, в който трябва много внимателно да подхождаме към всеки знак на съдбата. Необходимо е също така да не пренебрегваме интуицията си в преценката си за нещата. Нови възможности могат да ни изненадат, там където най-малко очакваме. Преди да приемете примамливите предложения обаче, ги преценете в детайли, съобразно личността и качествата на този, който го отправя към вас. Възможно е да станете просто средство за постигането на нечии чужди цели. В това разбира се няма нищо лошо, стига те да са добронамерени и достойни.

Пред някои денят може да постави изискване да окажат помощ и поддръжка на някой, изпаднал в беда. Не я отказвайте, особено на хора, които са ви дали много от себе си - родители, приятели, бивши и настоящи партньори. Не пропускайте също така шанса да заплатите старите  си дългове - морални и материални.
Общуването ще протича спокойно и ще ни даде възможност да осъществим ползотворни срещи. Особено внимание изискват новите хора, които се появяват в  живота ни - нововъзникналите познанства могат да прераснат в крепки приятелства и романтични връзки. Затова подчертайте личното си обаяние и не бъдете пестеливи на комплименти и емоции. Във вечерните часове обаче, емоционалната невъздържаност може да стане причина за спорове и конфликти. Границата между прямотата и откровената критика е твърде тънка, но не си позволявайте да я прекрачите, ако държите да запазите близостта с човека срещу себе си.

 

Работа и бизнес

Денят ще бъде много успешен за занимания в усамотение и дейности, изискващи задълбоченост и самодисциплина. Ако такива качества ви липсват днес е идеалният момент да започнете да ги възпитавате у себе си. Това със сигурност ще има позитивен ефект върху работата ви в бъдеще. Способности за обективна преценка и адекватни изводи, както и личната отговорност,  проявени днес, няма да останат незабелязани и ще получат поощрение.

 

Здраве, хранене и красота

Днес най-добре избягвайте лекарския кабинет, още повече хирургията, освен по спешност. Лекарствените препарати действат много силно, а вероятността от прибързана диагноза и погрешно назначено лечение е съществена. С внимание и грижа се отнасяйте към нервната система и си осигурете пълноценна почивка. Алкохолът увеличава в пъти въздействието си върху организма - бъдете умерени в употребата му, ако не желаете да застрашите здравето и репутацията си.

Днес е Екадаши - денят, в който според Аюрведа и Йога гладуването е източник на здраве и младост. То пречиства тялото и съзнанието от токсини и блокажи. Ако здравето ви не позволява обаче пълен пост, просто изключете животинските и зърнените храни от менюто си.