Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

25-10-2012, 06:58

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Предстои ден, изпълнен с размисли и страсти

Добро утро в четвъртък. За тези, които още са твърде сънени да разберат – Plovdivutre.bg има нов външен вид. Промяната има за цел да зарадва и улесни нашите читатели. Няма обаче много време за обяснения, тъй като наближава старта на работния ден, а той ще е изпълнен с размисли и страсти.

 

Като начало предстои сесия на Общинския съвет. Очаква се старейшините да обявят Петър Манджуков за почетен гражданин на Пловдив. Освен това те ще приемат промени в Наредбата за осигуряване на обществения ред и ще изберат нов директор на Първо ДКЦ.

 

От 10:30 на площада пред Централна поща пък ще се проведе митинг организиран от пловдивския „Съюз на пенсионерите - 2004" и КНСБ. Те ще настояват за увеличение на пенсиите с 20 процента, което да бъде предвидено в бюджета за догодина.

 

Община „Марица” пък ще отчете свършеното през първата година от изпълнението на проект: „Пътуваща сцена среща културните традиции от Европа и Марица” по Оперативна програма  „Регионално развитие” (2007-2013)”.

 

От Панаира ще представят изненадите, които очакват пловдивчани на предстоящата Международна киноложка изложба и финали за Световната киноложка купа. Конкурсите ще се проведат в рамките на изложението за домашни любимци „Зоо ревю“.

 

В 13.00 часа в зала „Съединение” на Регионален исторически музей – Пловдив ще бъде открит научен форум „Пловдивски приноси” на тема „Благотворителността в Пловдив през ХІХ и ХХ век”. Събитието е посветено на 150-годишнината от рождението на Димитър Петров Кудоглу.

 

Осен това ще има много арт събития. Поетесата Милка Кьосева ще представи новата си стихосбирка „Синя пеперуда”. Премиерата ще бъде от 18:30 ч. в изложбения салон на мол „Галерия Пловдив”. В галерия Георги Божилов – Слона пък от 16:30 пък ще има среща на живо с босненските писатели Миле Стоич, Фарук Шехич и Фадила Хавер. От 18 часа в централната книжарница на “Хермес” ще бъде представена и новата книга на
Димитър Атанасов “На предела”.

 

Пловдивчани спокойно ще могат да обиколят всички интересни за тях събития, тъй като времето няма да поднесе изненади. Максималните температури ще достигнат около 20 градуса по Целзий, като ще има лек вятър.