Зулуски песни огласят центъра на Пловдив

Пловдив Лайф

25-10-2012, 07:50

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

M.U.K.A. Project от Йоханесбург Южна Африка ще се изявят на древната сцена в Екселсиор

Традиционни песни и танци от Южна Африка ще бъдат представени днес в центъра на Пловдив. В града ни ще гостуват M.U.K.A. Project от Йоханесбург Южна Африка. Тяхното шоу ще разтърси древната сцена в Търговски център Екселсиор. Представлението ще започне в 18:30 часа, като специален гост е посланикът на Южна Африка Н. Пр. Шийла Камерър.

 

От М.U.K.A. обещават вълнуваща програма. Те ще покажат танци от различни региони на Южна Африка и въздействащото Зулу хорово пеене, което раздвижа кръвта дори и на най-резервираните европейци. В същото време пиесата ще остави зрителите с усещането, че нещо в този свят трябва да се промени. Темата не е конкретно южноафриканска, а по-скоро общочовешка, посочват артистите.

 

Спектакълът е част от проекта Детски културен керван, който пътува из Европа вече в цели 12 години. За първи път през 2012 г. България ще се включи в този културен обмен благодарение на проект „Укрепване на креативното сътрудничество”. Инициативата цели да мотивира младите и да им представи различните форми на културно изразяване. Групите от Детския културен керван представят решения на проблеми, с които младите артисти се сблъскат в своите страни и общества. Партньори по проекта от България са Община Пловдив и Фондация развитие на културния бизнес потенциал на гражданското общество.