Фотоконкурс улавя мига на доброто

Пловдив Лайф

25-10-2012, 09:33

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В Централен стартира конкурс за "добри" фотографии и фотоколажи

В изпълнение на програмата за превенция на противообществените прояви сред подрастващите, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ при район „Централен” организира конкурс за

фотография и фотоколаж на тема: „Улови мига на доброто”. Председателят на комисията г-жа Райна Петрова, кмет на район „Централен” одобри условията за участие в конкурса.

Участие могат да вземат всички ученици от 9 до 12 кл. на шестте средни общообразователни училища /СОУ/ в район „Централен”.

Всеки участник може да  изпрати на посочен имейл до три свои фотографии или фотоколажа и по желание към всеки да добави кратък текст със своето послание. Снимките могат да обхващат различни моменти от ежедневието на ученика- моменти от училищния живот, вкл. Инициативи в училището, моменти от свободното време. Ще бъдат избрани снимки и колажи, излъчващи позитивно отношение и послание като форма на „противопоставяне” на така нашумелите снимки и клипове с насилие сред учениците.

  Конкурсът ще се проведе в следните етапи:

1.            Първи етап- изпращане на фотографии на имейл или на хартиен носител на електронен адрес на комисията или на пощенски адрес на район „Централен”. Срок до 25 ноември 2012 г.

2.            Втори етап- в периода 26-30 ноември комисия от състава на МКБППМН, определена от председателя, избира 20-те най-добри, с които да се позиционира изложба в сградата на районната администрация. При откриването на изложбата ще бъдат наградени учениците, изпратили първите три най-добри фотографии, а всички останали ще получат поощрителни награди.

3.            От началото на 2013 г. изложбата може да „гостува” в училищата, които са излъчили свои участници.