Червените се заядоха с ГЕРБ. Абревиатурно

Политика

25-10-2012, 10:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Поредни искри прехвърчат по оста управляващи - БСП

От БСП отново се заядоха с ГЕРБ.

Според левия Янаки Стоилов,в абревиатурата на ГЕРБ (Граждани за европейско развитие на България) не е включена думата "република". Всъщност ГЕРБ означава Група за етапно разграбване на България, нападна управляващите той в студиото на bTV.

"ГЕРБ пренебрегнаха мнението на 760 000 българи с решението си за промяна на въпроса за референдума".

"Не се дръжте като всестранно развити невежи", обърна се Стоилов към депутата от ГЕРБ Доброслав Димитров, който също беше в студиото на телевизията.

"Управляващите подмениха и присвоиха референдума със своя формулировка и по този начин не може да се търси отговорност от хората, които спряха изграждането на АЕЦ "Белене", каза социалистът.

Според него с формулировката на въпроса избирателите ще се демотивират.

"Ако гласувате на референдума за ядрената енергетика и подкрепяте изграждането на Седми блок на АЕЦ "Козлодуй" трябва да гласувате с "против", понеже въпросът е за изграждането на нова ядрена централа", каза депутатът от ГЕРБ Доброслав Димитров в отговор на нападките на опонента си.

Според думите му средства от държавния бюджет са използвани за строеж на АЕЦ "Белене". Димитров защити замяната на думите атомна енергетика с ядрена и припомни, че във въпроса трябва да се говори за Република България, а не само България.