Сани Алекса: Винаги съм била директна!

БГ Музика

25-10-2012, 11:00

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Певицата пред Bulgariautre.bg за възхода на попа, новите идеи, чалгата и мъжете

Вече измина почти година от X Factor, какво ти даде и какво ти отне това шоу в личен план?

Даде ми много опит, ценни бизнес контакти, популярност, за която всеки може да мечтае. Много приятелства и една силна връзка, която ще запазя винаги като спомен. Спомен, който си струва да бъде сложен в рамка, даде ми и една нова татуировка на китката.

Не бих казала, че нещо ми отне. Всеки сам трябва да си прецени дали да вземе максимума от формата или да му даде от личното си пространство.    

Остана ли нещо неизказано след финала, поне с такова впечатление останаха част от зрителите?

Явно ми е съдба. Винаги след мен остава усещането за нещо недоизказано. Аз пък се смятам за прекалено директна и в повечето случаи имам чувството, че казвам повече от колкото трябва.  
Вече е факт първия ти самостоятелен сингъл. Разкажи повече за него и работата около видеото?

Да, за много кратък период след предаването ми се случи да пусна и свой солов сингъл с участието на Бобо – "В Този Клуб", и да бъда поканена като гост изпълнител в супер свежата песен на Touch Down "Imma Model". Много ми се занимава с музика. Малко са ми тези две парчета. Искам още две веднага.

Много си харесвам сингъла "В Този Клуб", мисля, че ако го запиша и на английски ще има шансове за успех и в други държави.

Участва в общо парче с Touch Down, сега в твойта песен участва Бобо - това ли са предпочитанията ти, да работиш в тандем? Какво да очакваме до края на годината, работиш ли, планираш ли нещо ново?

В стила, в който аз се чувствам най-комфортно - R’n’B, колаборациите са почти задължителни. Рап частта и в двете песни ми допада много. Аз също искам да рапирам и сигурно някой ден ще се пробвам. Следващото ми парче ще бъде или много динамичен денс трак или чувствена соул балада.  

Много се говори за възхода на българската поп и хип-хоп музика. Какво е твоето мнение и как усещаш това пробуждане?

Хубава българска музика винаги е имало и тя не е явление от последните няколко години. Въпросът е, че най-накрая българските медии повярваха в нея и започнаха да я покрепят както трябва. До преди година един единствен музикален жанр властваше в ефира. Според мен предаването X Factor изигра роля на портал, който отвори пътя на цялата тази радостна тенденция.    

Споменавала си, че имаш предложения за общи проекти дори с фолк певци. Виждаш ли се в подобна роля и какво зависи да запишеш подобна песен?

Ако някой от поп-фолк изпълнителите иска да пее R’n’B – може да заповяда.  

Задаваш ли си още въпроса защо си се върнала в България и виждаш ли своето бъдеще тук?

Никога не съм се колебала коя е моята държава. Аз си обичам страната и ще се връщам в нея където и да отида. Това не изключва да пътувам и да трупам опит и извън България.

Как ще коментираш скандала с Мишо Шамара, с когото сте добри приятели?

Подкрепям свободата на авторството в България, дори на някой да му звучи скандално. За мен в поп-фолк текстовете има доста по-скандални реплики.

В едно интервю каза, че досега си попадала само на мъже, които са агресивни, побойници, женкари. Откри ли любовта и всъщност може ли мъж да те укроти?

Попадала съм на различни типове мъже – и агресивни и изключително възпитани, деликатни. Един мъж много лесно да укроти една жена ако се държи добре с нея и я кара да се усмихва постоянно. Не е трудно повярвайте ми.