Пазарджиклия взриви Facebook! Родното ФБР го дири

Крими

25-10-2012, 10:14

Снимка:

Facebook

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Haktan Muwahhid твърди, че е салафит, в профила си пусна клип с главорези

Родното ФБР и Facebook блокираха страницата на потребител с името Haktan Samir Muwahhid, който във визитката си в профила пишеше, че работи за Аллах и живее в Пазарджик, съобщиха колегите от Bulgariautre.bg.

От Пазарджишкото звено на ДАНС обявиха, че са се самосезирали за скандалното видео, качето от него, който се определя за салафит, на което се вижда как мъж реже с моторна резачка главата на пленник.

Двамата осъдени на смърт са опрени до една стена, а отстрани до тях е изправен палачът им с резачката, който крещи нещо на арабски.

Ужасяващите кадри продължават да разпалват коментарите в социалната мрежа, макар профилът вече да е изтрит.

Нaktan Samir Muwahhid твърди още, че е от Пазарджик и освен български владее турски, английски и арабски. Сред страниците, които харесва, е тази на убития терорист Осама бин Ладен, както и архивни кадри от самоубийствения атентат на кулите близнаци в Световния търговски център.

На страницата му присъстваха и снимки на мъже с бради и камуфлажни униформи, а един от тях държи автомат.

Повечето показват характерния знак за салафитите - показалец, насочен нагоре, с което казват, че Аллах е един.

Провокацията във Facebook идва на фона на продължаващото в Пазарджик дело срещу 13 имами, обвинени за участието в нелегалната радикална организация "Ал Уакф ал ислями".

Повдигнатите им обвинения са за налагането на антидемократична идеология и за ръководенето и членуването в радикалната организация, която налага ново тълкуване на исляма.