Софийски скандал 24 "КАРАТ"-а

Мисия София

25-10-2012, 11:37

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Доклад скара общински съветници

Скандал и искания за уволнения в Столичен общински съвет.

Общинските съветници на БСП настояват кметът на София Йорданка Фандъкова да уволни Дончо Барбалов и Любомир Христов. Те са вносители на доклада относно споразумение за прекратяване по взаимно съгласие на договор за обществен превоз на пътници.

Докладът, внесен от зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов и зам.-кмета по транспорта Любомир Христов, беше приет преди две седмици, а кметът Йорданка Фандъкова върна за ново обсъждане решението на Столичния общински съвет, с което бе прекратен договор между Центъра за градска мобилност и „КАРАТ С” АД.
Общинският съветник от листата на СДС и ДСБ Атанас Атанасов заяви, че с договора се прави опит за присвояване на общински пари в особено големи проблеми.
„Ще сезирате ли прокуратурата за опит за присвояване на общински пари? Ще има ли оставка за този скандал и ще сезирате ли прокуратурата за това престъпление?”, попита Атанасов.
Общинският съветник от БСП Георги Кадиев заяви: „Имаме спящи заместник-кметове, администрация и спящ кмет. Защо общинските съветници не са получили справка за задълженията? Във вашия доклад не се споменава нищо за това. Групата на БСП показа, че целта на една опозиция е да прави така, че на управляващите да им е неудобно да крадат. Не говорим за небрежност, а за спонсориране на спонсор на ГЕРБ от страна на Столична община. Това не е просто техническа грешка. Това е политическа поръчка за спасяване на спонсор на ГЕРБ. Групата на БСП ще уведоми прокуратурата, Сметната палата да проверят случая”. Според Кадиев трябва да бъде понесена политическа отговорност.
„Ще поискаме да уволните двамата вносители на доклада. Настояваме за създаване на анкетна комисия от общински съветници, която да влезе в детайлите и да разбере всичко, което се е случило с договора. Не може да имате 3 милиона лева лихва за шест и за десет месеца”, добави Кадиев, цитиран от "Фокус".