Програма на Студио 5 от 26.10 до 1.11

Афиш

25-10-2012, 11:42

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Купонът винаги е истински, а не с „привкус на кепабчета в мерцедес”.

Студио 5 е едно различно и много специално място. Той е преди всичко духовно средище. Тук интериорът се измерва с една единствена мярка – уют, който предразполага към творчество, духовност и купон с положителна енергия. Затова централно място и значение в клуба има сцената. На нея се срещат както изключително качествени музиканти от различни поколения и стилове, така и театрални постановки, книги, филми, танци…
За всичко това спомага и централното разположение на Студио 5 – в основната сграда на НДК, вх. А3.

Вижте програмата от 26 октомври до 1 ноември

26 октомври, 19 часа

Джаз Квартет – Киарион/Койчев/Йоцов/Карамфилов (Италия/България)
Ще ви представим още една фантастична формация с чуждестранно участие, в духа на традицията в Студио 5. Този път участници ще бъдат:
Рикардо Киарион – китара
Веселин Койчев – китара
Димитър Карамфилов – бас
Христо Йоцов – барабани
Този път става дума за колаборация на академично ниво. Китаристите Койчев и Киарион са преподаватели и концертни музиканти, както и Христо Йоцов.
Рикардо Киарион преподава джаз китара в Държавната консерватория "Jacopo Tomadini" и в Консерваторията „Джузепе Тартини” в Триест, Италия. Той е носител на множество различни награди: финалист на "Националната художествена Award 2006", в категория джаз музика. Носител е и на Националната награда в категорията "изкуства - издание за 2005 г. Targa Paul H. Джефри. Рикардо е крайният победител на "Националната награда за изкуство - 2004 Edition", както и на седемнадесетото издание на наградата "Лилиан Караян" Музика 2002  "Джаз от Дуо до Биг Бенд" получава сертификат за заслуги като китарист.
Веселин Койчев е преподавател по китара в отдела „Поп и джаз изпълнителско изкуство” , катедра „Музика” на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и в Академията за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство в Пловдив.
Веселин и Рикардо се срещат във връзка със служебните им проекти по програма „Еразъм” за обмяна на студенти и преподаватели между висшите музикални учебни заведения в Европа. Същевременно пловдивските фенове на китарата ще чуят програмата им с Веселин Койчев специално изготвена за джаз фестивала „Пловдивски Джаз Вечери”. Те ще участват в квартет, в който Койчев е поканил специални изпълнители:
Христо Йоцов - изключителен барабанист с много широки интереси и изключителни постижения в много области на музикалното изкуство, преподавател в Националната Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров” в София и един от най-популярните наши джаз изпълнители.
Димитър Карамфилов – един великолепен контрабасист, който в последните години можем да срещнем на почти всички БГ джаз форуми.
Програмата включва авторски композиции и теми от световната джаз класика.
Билети: 10 лв. www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.
Не забравяйте да си направите резервация! На телефон: 02/963 12 54.

26 октомври, 22.30 часа

Kottarashky and the Rain Dogs

Kottarashky не е име, чиято история следва да ви преразказваме. За него най-добре говори музиката, а още по-добре и лайфовете му. Мелодиите му ни навяват безоблачни поляни, пътешествия и приятно замислени дни. Усещането, което ни оставя, е на среща със стар приятел от детството.

The Rain Dogs са:

Христо Хаджиганчев – китара, синтезатор

Александър Добрев – кларинет

Йордан Гешаков – бас

Атанас Попов – барабани

Билети – 10 лв. онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

27 октомври, 19 часа

Големите – истинска веселба!

Вечерта на 27 октомври ще бъде ужасно-смешна-вълнуваща-кикотеща-Голяма-работа!

Комедийна вечер с "ГОЛЕМИТЕ" за пореден път ви предлага НОВАТА си и свежа програма, с която ще открием 3тия сезон. В допълнение към това ще отпразнуваме и втория си рожден ден. Ще ви очакваме с повече настроение от миналия сезон и гарантирано количество смях. Препоръчително е да идват само хора с висока издържливост към смях. Възможни са схващания от прекомерно усмихване или коремни спазми причинени от многократно свиване на коремните мускули. :)
Очакват ви 10 начина как да НЕ късате с половинката.

- С жена на почивка
- Срам в Аптеката
- Емисия НовинитеНИ
- Раздяла по приятелски
- Децата в 21-ви ВЕК
- Предложение
И най-новият сериал: Стъклен офис
Вход: единичен 10лв., за двама 15лв.
Неподходящо за лица под 18 години!
Резервациите са задължителни, ако желаете да имате седящи места! Побързайте за да си запазите най-хубавите! Тел.: 02/ 9631254 / 0897 205 175

27 октомври, 22.30 часа

Acoustic Beatles Project само в Студио 5!

Четирима от любимите ни музиканти се събират в нов проект, който обещава да разчупи музикалното зацикляне и посрещнем пролетта с повече поводи за усмивки, какъвто е този проект - вечните хитове на Бийтълс. Acoustic Beatles Project – ексклузивно и само в Студио 5 ще ни зарадва за първи път този сезон и ще ни върне с жълта подводница в най-страхотните години на рока.
Китаристът на Б.Т.Р. Славчо Николов, Венко Поромански - бивш барабанист на група "Те", Дони и Коцето-Калки ще са нашите Джон, Ринго, Пол и Джордж, само за една вечер.

Песните, които ще чуем, определено са класика. Свиренето ще е акустично, за да бъде поднесено по по-различен начин от оригинала, дори с коренно променени аранжименти.
Славчо ще е не само китарист, но и ще пее. Венко ще свири на барабани, Дони е вокал, бас китара и пиано, а Коцето-Калки ще комбинира пеенето и китарата с флейта.

Студио 5 – 27 октомври от 22.30 ч., all we need is love – and music.

Билети: 10 лв. www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

28 октомври, 17 часа

Майка ми Гъската или как музиката разказва приказки за деца от всички възрасти

За Вас – деца от всички възрасти – създадохме спектакъл по музика на Морис Равел върху повече или по-малко известни приказки от френски автори.

Майка ми Гъската <http://www.ma-mere-loye.eu/>

Няма нищо по-хубаво на този свят от приказките, пък били те разказани със слово, с музика или с рисунка.

Елате и ще видите чудните илюстрации.

Елате и ще чуете прекрасна музика.

Елате и се насладете на играта.

Елате в света на приказките.

Рада Носикова

Венцислав Благоев

Юрий Ризов

Баю Стаев

Илия Илиев

и Ивайло Христов

Билети: 5 лв. за деца и 8 лв. за възрастни – онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.
28 октомври, 22 часа

Sofia-Lux Quartet

Ще чуем Sofia-Lux Quartet – една музикална формация, която обединява уникални таланти от различни краища на музикалната вселена.

А именно:

Теодосий Спасов – кавал, вокал

Марио Станчев – пиано

Ром Хек  – бас китара

Борис Динев – барабани

Марио Станчев – пиано

Марио Станчев е роден в семейството на известния пианист Тинко Станчев и майка французойка. Преди повече от 30 години Марио саздава Джаз-департамента на Консерваторията в Лион, където прави кариера, като инструменталист и композитор. Свири, както соло пиано, така и в групи от дуо до Биг Бенд в Европа, Америка, Китай и др. Свирил е с музикантите Ron Carter, Enrico Rava, Michel Perez, Jay Anderson, Daniel Humair. Марио Станчев е виртуозен пианист, свързан с българските си корени и създал свой път-между импровизационната, класическата европейска музика и джаза.

Теодосий Спасов – кавал, вокал

Наричат Теодосий Спасов кавалджията на света. Tеодосий Спасов е музикант с огромен кръг почитатели по цял свят.Той е роден на 4 Март 1961 година в град Исперих. Завършил е Средно музикално училище „Филип Кутев” в град Котел и Академията за музикално и танцово изкуство в град Пловдив. Познаваме го като виртуозен изпълнител на кавал, който може да изсвири стилно всяка народна мелодия. Още по-известен е със своите оригинални идеи, за осъществяването на които събира музиканти от различни жанрове.

Той беше първият, който започна да свири джаз на кавал, а смесването на народна музика с елементи от джаз и класика са в основата на почти всички авторски пиеси на Теодосий. Теодосий Спасов разработва свой собствен, уникален стил на свирене. Неговите изпълнения са необикновен синтез между традиционен фолклор, джаз, класическа музика. В последните години композира филмова и театрална  музика  и творби за симфоничен оркестър и кавал.  Има издадени над 30 компактдиска със солови изпълнения и с различни музикални състави.

Свири с фолклорни, джазови и класически оркестри и състави, с именити български и чужди музиканти, между които Музикалните състави на Българското Национално Радио, Хор „Мистерията на българските гласове” , Ансамбъл „Филип Кутев”, Иво Папазов, Георги Янев, Петър Ралчев, Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, Симеон Щерев, Веселин Николов, Петър Петров, Анатоли Вапиров, „Акустична версия”,  групата на индийския перкусионист Трилок Гурту, Раби-Абу Халил, Глен Велез, Дейв Лийбман, Глен Мур, Мино Синелу, Пол Макендлез, Били Кобъм, Марк Джонсън, Казуми Ватанабе. Три години свири в световно известното ирландско музикално-танцово шоу “ Riverdance”

През 1995 списание „Нюзуик“ го нарежда между най-талантливите музиканти от Източна Европа. В рубриката „най-доброто от Изтока“ е отбелязано: „Спасов не просто оцелява в посткомунистическата културна пустош – той създава нов музикален жанр.“

Освен концертните си изяви, участва в записи за филми, театрални спектакли. Работи с имена, като Енио Мориконе, Карло Селиото.  Носител на много отличия и награди, между които наградата на Международната академия за изкуства в Париж (1996), „Музикант на годината“ (1997) и (2002), Статуетката на Аполон Токсофорос,за дългогодишното му ярко присъствие в българския музикален живот и успехите му на световните сцени (2001).  Награда за филмова музика на Националния филмов център (2007). Наградата за принос в Българската култура „Добри Чинтулов” (2009).

През ( 2011) получава най-високото отличие на Министерството на културата „Златен век“. Наградата е за големия му принос в развитието и популяризирането на българската култура и традиционен фолклор.

Ром Хек – бас 

След като завършва класическия отдел на Консерваторията в Люкембург със специалност кларинет, Ром Хек продължава образованието си в Консерваториите в Лиеж и Брюксел.Там той сменя не само инструмента, но и музикалния жанр-завършва джазовия отдел с бас китара. От 1983 е преподавател по бас в Консерваторията в Люксембург. Той участва в множество проекти в Европа и е един от най-търсените басисти за концерти и студийни записи. Свирил е с s James Morrison, Dee Dee Bridgewater, Nils Landgren. Басист е на „Luxembourg Jazz Orchestra”.

Борис Динев – барабани

Завършва Музикалната Академия-София със специалност ударни инструменти при професор Добри Палиев. Дълги години работи с ансамбъл „Полиритмия”. Концертира с музиканти, като Любомир Денев, Теодосий Спасов, Симеон Щерев, Людмил Георгиев, Веселин Николов, свири с много симфонични оркестри и джазови формации. Понастоящем е преподавател по класически ударни инструменти и джаз барабани в „Coservatoire du Nord”- Luxembourg. Свири с „Orchestre Philharmonique du Luxembourg”, „Orchestre de chambre du Luxembourg” и различни джазови състави.

Билети: 15 лв. онлайн чрез www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

29 октомври, 19 часа

„АЛКОХОЛ”

АВТОРСКИ СПЕКТАКЪЛ

НА ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА – ЦВЪ

ПО ЕДНОИМЕННИЯ РОМАН НА КАЛИН ТЕРЗИЙСКИ

На 29 октомври от 19 часа в Студио 5 ще можем да гледаме за първи път през сезона авторския спектакъл „Алкохол”. Една постановка на иновативната Цветелина Стоянова – Цвъ с участието на не кой да е, а самите - Калин Терзийски, Светослав Терзийски и ЦВЪ. Преплитайки драматургия и мултимедия, спектакълът „Алкохол” ще ни поведе на едно пътешествие, не по-малко въздействащо от самата книга.

„Аз съм алкохолик и искам да запазя достойнството си.

Искам да мога да го казвам без срам, без съжаление и без озлобление към себе си. И мисля, че засега успявам. Това е мой избор. Може би е грешен, но кой идиот би посмял да каже,че житейският му избор е със сигурност правилен? ”

Калин Терзийски, „Алкохол”

„ Имам огромен респект към Калин Терзийски, защото е ИСТИНСКИ!

А аз това търся в живота - истината!

Авторски спектакъл „Алкохол” е силно, визуално пъуване през живота на Калин Терзийски. Алкохолът като падение и възторг, страдание и радост, смърт и живот... Роб или господар си в царството на АЛКОХОЛА? Философията на алкохолизма и къде е освобождението от тази зависимост?  Къде си ТИ? С и без АЛКОХОЛ...”

ЦВЪ

Режисура : ЦВЪ

Сценична адаптация : ЦВЪ

Мултимедия : ЦВЪ, Георги Василев, Ивелина Минева,
Дамян Николов, Огнян Костовски

Музика : MYTRIP, ЦВЪ

Сценография и костюми : Ивелина Минева, ЦВЪ

С : Калин Терзийски, Светослав Терзийски, ЦВЪ

Билети: 10 лв. онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

30 октомври, 19 часа

Георги Мамалев в моноспектакъл „Какво става?”

Сто дни след като отпразнува 60-годишнината си Георги Мамалев поднася юбилеен подарък на безбройните си почитателки и почитатели - моноспектакълът "Какво става?". На 30 октомври от 19 часа в Студио 5 най-накрая ще можем да гледаме именно тази нова постановка.

Предишният му моноспектакъл "Разбираш ли ме правилно?" се задържа на сцената 10 години и можеше да бъде игран още, ако не бе желанието на Мамалев да подари на зрителите нов букет от 7 атрактивни образа, изградени в типичния му стил - смешни и гротескни, актуални и разпознаваеми.

Двамата със сценариста Весел Цанков с тъга споделят, че от предварително подготвения за моноспектакъла материал са отпаднали 3 образа и близо половината текст от останалите монолози, но без тази решителна корекция, направена заедно с режисьора Владлен Александров, "Какво става?" щеше да трае 3 часа.

В самото начало на моноспектакъла Георги Мамалев повежда борба с мобилните телефони, тези досадни наши господари, които звънят в най-неподходящия момент, при това с най-неочаквани сигнали, като например "Ваше величество, търсят ви". Ваше величество - добре, обаче в това време той краде крушка от тоалетната в службата! Сигурно е, че по време на моноспектакъла всички зрители ще изключат телефоните си, след като чуят разказаната от Мамалев поучителна история за щрауса Самба, който глътнал мобилен телефон.

Следват монологът за човека, който следи всички новини по всички медии и търси отговора на въпроса "Какво става?". Появява се иманярът, който единствен милее за културно-историческото наследство и лично е открил плочата на хан  Крум Страшни. На сцената излиза и лекарят, смачкан от безкрайните здравни реформи и мечтаещ да лекува европейския пациент - точен, изряден, спретнат, хубав, здрав пациент, да ти е кеф да го умориш. С мъка се появява и огромният преяждащ герой на нашето време, който и в бизнеса, и в политиката, и в опозиция, и на власт изяжда каквото според него става за ядене, тоест всичко. Дотичва футболният запалянко на "Ужас" - Мамарчево, който разказва за възхода и падението на любимия си отбор, записал в историята си паметната среща със сборен отбор звезди в състав Роналдо, Роналдиньо, Стоичков, Марадона, сестрата на Марадона и Дейвид Бекъм с жена си ("Ужас" печели със служебен резултат 3:0 поради неявяване на противниковия отбор). Следва монолога на пациента, който е лекуван от седем доктори и въпреки това оздравява - известни са такива случаи, когато пациентът има огромно желание да оздравее, медицината е безсилна.

Новият моноспектакъл "Какво става?" излиза на сцената на клуб "Студио 5" в най-подходящия момент, защото всеки момент е подходящ за час и половина смях със запазената марка на Георги Мамалев .

"Какво става?"

Сценарий: Весел Цанков и Георги Мамалев, режисура: Владлен Александров, музикална картина: Александър Младенов, мултимедия и фотография: Божидар Марков, художник: Елена Иванова

30 октомври, 22 часа

NaNa & The GanG

Nana&The Gang разбива представите за традиционното, не само заради рок стила, но и заради различната концепция. На 30 октомври от 22 часа ще бъде дебютният им за Студио 5 концерт и ние нямаме търпение за това, което ни очаква – а именно Rock&Roll Halloween! Ще подгреем за Вси Светии с лудия им звук и много настроение!

Членовете на бандата имат „тъмно музикално минало”. Групата е подгрявала Elixir, Pero Deformero, Blaze Bayley и др. Текстът на новата им авторската песен „Роден с късмет” е вдъхновен от българската гангстерска комедия „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”, която в момента е на екран. През септември в Бар Rock It беше официалната промоция на видеоклипа на песента с режисьор Краси Колев и заснет с помощта на Brothers In Arts. Видеоклипът се отличава с дарк визия, миксирана с хумор и ирония, която е намигване към абсурдната на моменти българската реалност, засегната и в самия текст на песента „Роден с късмет”.

NaNa & The GanG са:

Илияна Йорданова (Нана) – вокал

Явор Георгиев – китара

Мирослав Николов – бас

Светослав Радев – барабани

Билети – 5 лв. на билетен център на  НДК, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

31 октомври, 19 часа

Не казвай на майка си” – представяне

Сборникът с разкази на Николай Фенерски "Не казвай на майка си" издава един непоклатим разказвач, който владее думите така, както грънчарят владее грънчарското си колело, както хвърлячът на ножове владее ножовете си, както тромпетистът владее тромпета си. Николай Фенерски може да опише пейзаж, случка, човек и душевно състояние с най-точните думи и нито една от тях да не кънти на кухо. Затова той може да си позволи да напише разказ за това как гледа ненаситно звездното нощно небе и този разказ да не прилича ни най-малко на сладникава лирична импресия, може да си позволи да напише разказ за един събирач на мъртви бебета, захвърлени на боклука, и този разказ да не прилича на глас от ада.

Николай Фенерски може да си позволи това, защото освен владеенето на думите и богатия си жизнен опит притежава и едно вече много трудно умение, най-трудното писателско умение - да вкарва емоцията си в текста. Именно ядреното гориво на емоцията превръща читателя от свидетел в съучастник на автора. /Деян Енев/

Николай Фенерски е роден през 1974 г. в гр. Архангелск, живее и работи в Бургас. През 2009 г. излиза сборникът "Апокалипсисът е дело лично" за който получава наградата "Пегас" на Община Бургас за белетристика, както и съпътстващата награда на конкурса "Южна пролет" в гр. Хасково за 2010 г. Сценарист е на късометражния филм "Резерват Северозапад", излъчван в конкурсната програма на София Филм Фест през 2012 г.

31 октомври, 22 часа

Studio 5 Salsa Party!

Серията  салса партита всяка сряда в Студио 5 продължават!

На 31 октомври от 22 часа клубът отново ще бъде зареден със страхотна атмосфера и много танци!

 Вход: 5 лв.

1 ноември, 22 часа

RUBIKUB

Rubikub в Studio 5 ще завършат вечерта след литературната инициатива Пощенска кутия за приказки. На 1 ноември от 22 часа на сцената ще бъдат Ангел Дюлгеров (китара), Росен Ватев (ударни), Гери Турийска (вокали) и Веселин Веселинов-Еко (котрабас).

Гостите на Студио 5 ще чуят различни аранжименти на песните на бандата, както и новият им страхотен сингъл "Всичко", чиито клип излезе преди броени дни!

Специален гост ще бъдат и певицата Цвети Чендова и Ясен Зердев!

Билети: 10 лв. на билетен център на НДК и в Студио 5 преди началото на събитието.