Оперирано здраво око отложи делото "Октопод"

"Влизаме в период на ледникова епоха по процеса", обяви прокурорът по делото

Делото срещу Алексей Петров - "Октопод" бе отложено, след като днес в съда се изсипаха два болнични листа.

Единият на съдебен заседател по процеса, а другият – на подсъдимия Цеко Йорданов.

"Освен болничен на член на съдебния състав, болничен е постъпил и от Йорданов, който си е оперирал едното око - доколкото разбрах здравото око, но с надеждата да го спаси, тъй като има някакви проблеми", коментира пред журналисти прокурорът по делото Светлозар Костов.

"Усещам, че влизаме в период на ледникова епоха по делото", допълни той.

Костов поясни, че подсъдимия има болничен за 30 дни, но и контролен преглед на 30 октомври и уговорката била, че ако е достатъчно здрав, да се яви в зала на 2 ноември

"Но предполагам, че това няма да се случи", каза прокурор Костов.

Свидетелите, които днес са се явили, ще получат нова призовка за следващото заседание. За тогава са призовани и двама бивши министри - Богомил Бонев и Муравей Радев.

Алексей Петров бе арестуван на 10 февруари 2010 г. при зрелищна спецакция с кодовото име "Октопод".

Заедно с него бяха задържани Марчело Джотолов, Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците, Антон Петров - Хамстера, Момчил Кръстев, Николай Велков и Димитър Митров – Полицая.

На по-късен етап бившият съветник в ДАНС, Марчело Джотолов и Антон Петров-Хамстера бяха обвинени в организирана престъпна група с цел изнудване и рекет. За Алексей Петров има и обвинение за опит за убийство на банкера Георги Цветанов, както и за издаване на държавна тайна.