Дарина Павлова: Онази първа огнена нощ със Силвио

Животът

26-10-2012, 08:00

Автор:

"24 часа"

Всичко от Автора

Става въпрос не за връзка, а за любов

Години наред клюките около връзката между красивата българска бизнесдама Дарина Павлова и бившия премиер Силвио Берлускони бяха само слухове. 
Това интервю обаче за пръв път ги потвърждава, но с едно уточнение - че става въпрос не за връзка, а за любов. Това, което ще прочетете, е историята на една влиятелна жена, вдовица, дошла в Италия заради любовта си към един мъж с власт.

Страстите й са кино и телевизия. Напоследък стана автор на идеята за тв програмата “Бленувайки Италия”, която продуцира в съдружие с “Медиясет” и за която получи наградата “Америка”. Развива и нови тв проекти и програми.

Опровергава слуховете сред съдружниците й да е българската актриса Мишел Бонев. Двете дори не се познават, както писа в официална нота адвокатът на Берлускони Николо Гедини. Павлова е ангажирана и в благотворителната дейност с проекта “Жени и бъдеще” на адвокатката Кристина Росело, която присъжда стипендии на млади и талантливи жени.

- Живели сте между Америка и България. Защо избрахте да дойдете в Италия?

- Домът е, където е сърцето ти.

- Значи сърцето ви принадлежи на някого?

- Невъзможно е да се живее без любов, въпреки че тя те кара да страдаш.

- Разкажете ми...

- Запознах се със Силвио Берлускони през 2004 г. във Вашингтон. Той е изключителен мъж. След многобройни покани дойдох в Рим, за да го видя отново. Още не говорех италиански, а той едва-едва английски. След няколко незабравими вечери разбрах, че
 става въпрос за истинска любов Мисълта ми беше насочена винаги към него. Започнах да уча италиански и се преместих в Рим. Никога няма да мога да забравя първата ни нощ заедно. Продължавах да си повтарям Amazing, amazing. И днес той още ме подиграва, когато си припомняме онази нощ.

- През 2007 г. започнаха да се въртят слухове за вас. Искрата беше ли вече подпалена?

- Каква искра... огън! Но където има огън, има и пушек. Много жени говорят за предполагаемите си любовни истории със Силвио. Някои поддържат тезата, че са с него. Не знам дали е истина, или клюка. Изглеждат като незначителни личности, които са доволни да живеят от известността на някой важен мъж. Мнозина се възползват от факта, че той трудно казва “не”. Моят случай е съвсем различен, но любовта за мен е най-важното и искам да го защитя. Ако обичаш истински, трябва да умееш да се доверяваш.

- Какви са днес отношенията ви с Берлускони?

- Те се основават на уважение, обич и доверие. Силвио е щедър мъж с голямо сърце. Държи страшно много на нашата връзка и ми го е демонстрирал. През последните месеци обаче има някакво объркване. Разочарована съм и ми е неприятно от случващото се и заради някои хора до него.

- Берлускони е противоречива личност. Какъв ефект има за вас фактът, че е в центъра на скандали и полемики?

- Бях омъжена за влиятелен човек, мъчен от пресата. Имаше много врагове, но и “приятелите” му нанасяха удари зад гърба. Различавам истината от лошотиите. 
Мъж с политически и социален пост не принадлежи само на теб, а на страната. Когато имаш до себе си публичен мъж, трябва да умееш да защитаваш имиджа му за доброто на всички. Една жена като Хилари Клинтън например не остави мъжа си, когато беше в затруднение. Сигурна съм, че като жена е страдала, но като първа дама успя да намери сили да защити президента.

- Видях видеото, в което, смеейки се, Берлускони казва на бившия български премиер Сергей Станишев, че дъщеря ви Паула е прекрасна и че на него му харесват малолетните. Не се ли почувствахте обидена?

- Понякога се изричат твърдения, без да си даваме сметка за тяхната тежест. Една подобна фраза, дори да е подхвърлена леко, може да засегне репутацията на едно добро младо момиче. Дъщеря ми сега е на 21 г., тя е безгрижна, обича да е с връстниците си. Останахме много наранени.

- Прекарали сте част от лятната си ваканция с децата си във Вила Чертоза. Те какво мислят за Берлускони?

- Уважават го. Мислят, че той е Simply the Best (просто най-добрият - прев. от англ.). За да му благодарят, му подариха портрет, нарисуван от известен художник.

- Берлускони няма да се кандидатира. Довери ли ви бъдещите си политически планове?

- Често споделя с мен идеите си и ми иска мнението. Но невинаги следва съветите ми. Аз обаче не съм част от партията Народ на свободата и не търся политическа кариера. Живея между Вашингтон и Рим и имам приятели в сферата на международната политика. За мен Силвио, дали се кандидатира или не, си остава най-известният италиански политик. Той обаче трябва да се стреми към по-скромен имидж, без да губи харизмата си на лидер, близък до проблемите на хората. Мога само да разкрия, че се опитва да разчисти около себе си, в политиката и в личната сфера.

- Вие какво ще го посъветвате?

- Да се дистанцира от младите “съветнички” от Севера и Юга, които вкара в партията си. Развалят репутацията му и колективния имидж на жените. Силвио няма да успее да изчисти обществения си имидж, ако продължава да е в компанията на тези момичета... Някои от тях са по-млади от дъщерите му, в чужбина подобно нещо би било недопустимо. Трябва да въведе ред, започвайки от личния си живот. В последните години загуби от консенсуса, доверието и уважението към него. Трябва отново да спечели доверието и да покаже решителност в обединението на десноцентристките сили и по-умерените хора за доброто на Италия. Освен това трябва да се оправдае пред хората, които са му вярвали и още му вярват, и да обясни смирено и честно защо не успя да направи онова, което беше обещал.

ВИТОРИЯ ЧЕКИ ГОРИ, сп. "Оджи"