Командира не вярва, че ще разберам кой е камикадзето от Бургас

Политика

26-10-2012, 09:31

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Много време мина и следите са прикрити, смята Иван Костов

Няма повече пари за сигурност. Нали има атентат, а не са увеличи бюджетът на ДАНС - ето това е странно, коментира пред БНТ съпредседателят на Синята коалиеция и лидер на ДСБ Иван Костов.

"В ДАНС бюджетът е същият, но е подяден от инфлацията", каза той и допълни, че вчера е казал да се вземат мерки.

"Не вярвам, че ще разберем кой е авторът на атентата от Бургас", допълни Командира.

"Много време мина, обикновено разследването е успешно в първите дни. Ако не се достигне в първите дни, както и стана, то значи атентатът е много добре организиран, направен от професионалисти и следите са прикрити", смята Командира.

Според Иван Костов бюджетът за 2013 г., изготвен от Министерство на финансите, е ляво ориентиран.

"Ако говорим за наследството, което остава след управлението на ГЕРБ, ще се види, че остава една силно нереформирана бюджетна система, с нереформирано здравеопазване, образование, обществени услуги", твърди той.

Костов коментира и данъка върху лихвите по депозитите. По думите му чрез този налог се намаляват нетните доходи на домакинствата и едноличните търговци.

"Пропълзелите нагоре данъци очевидно не са решение за излизане на икономиката от кризата, защото хората живеят по-зле и огромна част от малкият и среден бизнес затвори, което означава, че така налаганото облагане очевидно не е адекватно.

Такова насилствено изкарване на парите на хората от банките няма да ги накара да инвестират. Хората инвестират, когато имат високи очаквания и когато са оптимисти за бъдещето. Когато хората нямат положителни очаквания, те не рискуват", е мнението на съпредседателят на Синята коалиция.