Красавицата Мария ликвидирана без мотив?

Крими

26-10-2012, 12:00

Снимка:

facebook.com

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Само серийни убийци правят така, сочат заключенията на експерти

ДНК-експертизите по ножа, с който бе убита красавицата Мария Златанова в нощта на 2-ри срещу 3-ти септември пред хотел "Гларус" в Слънчев бряг, показват, че по оръжието на убийството има кръв както от жертвата, така и от сочения за извършител на бруталното клане ексченгето Михаил Менашки, научи Burgasutre.bg

По блузата му също е имало ДНК - неговото и на Мария. Освен кръвта на жертвата и убиеца й по ножа обаче експертите намират още един ДНК профил - този на Симеон Куминков, приятелят на Мария, който също пострада при клането в Слънчев бряг.

Момчето опитало да спре поредния удар с нож в тялото на приятелката си Мария и да вземе хладното оръжие от ръцете на убиеца, но бил пронизан още при първия опит в ръката.

След като намушква и него Менашки решава да довърши Мария, нанaсяйки й последния и фатален удар. 

След това хваща такси и се прибира окървавен, но спокоен в Кошарица, където по-рано празнували рождения ден на приятелката му Маргарита. Прегръща изгората си с думите: "Свърших работата, но не по твоя начин, а по моя", след което двамата заспиват един до друг все едно нищо не се е случило, разкриха запознати.

В хода на разследването се установило, че Менашки не само се е прибрал с такси след убийството, но със същото е отишъл до паркинга на х-л "Гларус" в Слънчев бряг, където се разигра кървавата драма.

Таксиджията го закарва без дори да подозира, че клиентът му се кани да превърне паркинга на хотела в касапница. По време на пътуването експолицая заявил на шофьора, че и в момента е ченге, но таксиджията се усъмнил заради множеството татуси по тялото му. Тогава Менашки обяснил, че ги направил след като вече бил приет в редиците на МВР.

След като взима клиентa си от място в близост до местопрестъплението, касапинът поръчва на шофьора да мине по пътя край х-л "Гларус", вероятно от любопитство да разбере какво се случва в момента на лобното място на Мария.

Вижда обаче насъбралите се полицейски патрули и казва на таксиджията да кара обратно към Кошарица.

По иззетите записи на охранителните камери се вижда как убиецът на красавицата я дебне в храстите и как минути след касапницата се шмугва отново в тях.

По думите на запознати с досъдебното производство обаче самото клане не се вижда. Но дори и без това разследващите имат достатъчно улики, с които безпорно могат да докажат, че именно техният бивш колега е извършителят на деянието.

За следствието най-шокиращото е, че убийство е извършено без мотив. Обвиняемият и жертвата не са имали някакви сериозни конфликти, нито са били интимни, вследствие на което да са възникнали любовни драми и терзания между тях.

Интересен факт e, че любовен триъгълник също е нямало както се твърдеше по-рано. Менашки просто изпълнявал прищевките на годеницата си Маргарита, която дни по-рано обяснила на гаджето си колко се дразни от Мария.

Според показанията дадени пред полицаите Маргарита поискала от приятеля си да вземе страха на брюнетката, не да я убива. Така се пропуква и версията за убийство от ревност. 

"Деянието е извършено без мотив. Единствено серийните убийци екзекутират жертвите си без мотив", обясняват експерти.

Специалистите правят съпоставка с убийството на млада жена преди месец в Ловеч. Момичето бе убито отново от полицай, излизайки от нощен клуб в града. За разлика този акт на жестокост, където основната версия е ревност, макар да са налице и психични отклонения, при убийството на Мария от Самоков основна причина за посегателството липсва. Разстрелът на Ивелина от Ловеч бил провокиран от това, че тя отхвърлила униформения след няколко кореспонденции във Facebook. Това го разгневило и той решил да я накаже като изпразни част от пълнителя на служебното си оръжие в нея. И при двата случая има свръх агресия у извършителите, смятат експертите.

Химичните изследвания на кръвните проби, взети от Михаил Менашки покзват, че в нощта на убийството не е употребил наркотици или алкохол. Бил е с ясното съзнание какво върши и какви последствия да очаква от действията си.

Бруталният касапин беше задържан няколко часа след като бе отнел живота на крехката млада жена. Оттогава е в следствения арест в Бурас. Очаква се в началото на ноември да се даде ход на процеса срещу него. Менашки ще трябва да отговаря освен за отнемане на човешки живот по особено жесток начин, но и по още две обвинения - за притежание на незаконно оръжие и боеприпаси. Обвинението ще настоява за доживотна присъда без право на замяна.