Иван Тотев с приз „Партньор на годината“ на Строителната камара

Мисия Пловдив

26-10-2012, 12:09

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дейностите, които извършваме са огромни, но амбициите ни са още по-големи, заяви кметът

Кметът инж. Иван Тотев получи наградата „Партньор на годината“, която бе присъдена на Община Пловдив от Строителната камара на церемония в навечерието на професионалния празник на строителите – Димитровден.

Номинациите бяха изключително оспорвани, но искахме да отдадем заслуженото на това, което се случва в града ни. Номинирахме хора и институциите, които лично са допринесли да понасяме тегобите си по-леко, заяви председателят на Строителната камара в Пловдив Пламен Иванов. Това, което прави нашият млад и амбициозен кмет в година на криза, естествено го направи носител на приза „Партньор на годината“. Надявам се занапред да остане в същата категория и да работим по-нависоко, допълни Пламен Иванов.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев благодари за наградата и заяви, че тя е с много висока стойност за него. Все още няма година от началото на мандата и на 11-тия месец да получиш този приз от хората, които имат право да дават оценка на работата на един кмет, е показателно за това как се управлява градът, каза инж. Тотев. Той изрази задоволство от партньорството с общините, министерствата и институциите и допълни - тази година работим по сгъстен график и фирмите появяват разбирателство, изчакват се, но в същото време спазват сроковете си.

Дейностите, които извършваме са огромни, но амбициите ни са още по-големи, заяви кметът на Пловдив. Той съобщи, че на 1-ви ноември предстои старт на ремонтните дейности на „тапата“ на булевард „Руски“, довършването на бул. „6-ти септември“ и други обекти.

За следващата година стартираме проекти за саниране за над 10 милиона лева. Създадохме и огромна проектна готовност –пробива на Водна палата, Коматевско шосе, булевардите „Руски“ и „Северен“, паважа на „6-ти септември“, пускаме новия мост на река Марица, дублиращ железния, заяви инж. Тотев.

Казахме, че през този мандат в Пловдив ще се гради, така ще се работи и в бъдеще, каза в заключение кметът инж. Иван Тотев.