Форум по спешна педиатрия в Хисаря

Мисия Пловдив

26-10-2012, 12:21

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За първи път включва и „Училище по неонатология”

Втора национална конференция по спешна педиатрия се провежда до неделя в Хисаря. Организирана е от Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги” и Катедра по педиатрия и медицинска генетика на Медицински университет – Пловдив, съобщи проф. д-р Тоньо Шмилев, член на организационния екип на събитието и началник на Интензивния сектор в детската клиника.

Като лектори са поканени медици от УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив, УМБАЛ „Александровска” – София, УМБАЛ „Национална кардиологична болница” – София, Специализирана болница за активно лечение по детски болести – София, Специализирана болница за активно лечение на инфекциозни и паразитни болести „Проф. Ив. Киров” – София, както и специалисти от Стара Загора, Варна и Плевен.

В рамките на тридневния научно-практичен форум като нов панел в програмата ще се проведе и „Училище по неонатология” с поредица от презентации, посветени на патологията на новороденото дете и на късния неонатален период. В основния лекторски курс на конференцията ще бъдат разгледани въпроси от ежедневната лекарска практика – детска инфектология, остри отравяния и други злополуки при децата, самоубийствата сред тийнейджърите, остро настъпилите усложнения след ваксинации, спешни състояния в детската ревматология, възможности за спешно диализно лечение, разказа проф. Шмилев.