Кокала откри топлата вода: Левски ще бие Локо

Спорт

26-10-2012, 16:41

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Загубата във вечното дерби изненада всички, смята бившият треньор на черно-белите Емил Велев

Емил Велев-Кокала познава отлично обстановката в Левски и Локомотив (Пловдив). Специалистът е последният треньор, направил "сините" шампиони - през 2009 година. През миналия сезон той изведе "смърфовете" до финал за Купата на България. Именно заради това Sportline.bg потърси Кокала да коментира предстоящият мач между двата отбора, който ще се играе на стадион "Георги Аспарухов" утре от 18,00 часа.

"Очаквам да се получи добра среща и Левски да спечели. Но победата няма да е лесна, заради натрупаното напрежение след загубата от ЦСКА. Поражението в дербито дойде изненадващо както за тях, така и за всичко хора, които следят българския футбол. Левски имаше всички предпоставки да спечели. Не съм съгласен с твърденията, че фаворитът винаги губи дербито", заяви пред Sportline.bg Велев.

Запитан на въпрос на какво се дължи загубата на "сините" от ЦСКА, той отговори:

"Напрежението преди мача също бе голямо. Видяхме как се представиха и новите попълнения Марсиньо и Жоао Силва. Но щом са взети в отбора значи имат качества и са гледани преди това. Явно им трябва още време да се адаптират. Но този процес се проточва повече, отколкото трябва. Всеки професионален футболист трябва да умее да се справя с това", добави Кокала.