Премиерът нареди уволнение, но Калинка си е на служба

Общество

26-10-2012, 15:54

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

И на Цветанов не се хареса "Селски глупак"

Въпреки, че премиерът Бойко Борисов нареди уволнение за говорителката на МВР-Варна Калинка Пенчева тя все още си е на служба. Това стана ясно след изказване на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Уволнението е възможно наказание, но ние сме правова държава, не бих могъл да се произнеса преди да е приключило дисциплинарното производство, заяви вицепремиерът.

Според него има достатъчно доказателства за уволнение, но това евентуално щяло да стане след проверката.

"Ще се запозная с всички факти и ще взема своето решение. Искам да спазим всички процедури, които са залегнали в закона за МВР и правилника за приложението на закона", разясни Цветанов.

Той допълни, че изказването на Пенчева не кореспондира с длъжността й на държавен служител.

Както е известно, скандалът с говорителката на полицията във Варна гъмна след появата на снимка в социалните мрежи, на която се виждат спящи полицаи.

Тя бе публикувана от Боян Максимов, който бе наречен от Калинка Пенчева "селски глупак".

"Госпожата Калинка Пенчева, която е официално лице на полицията за Варна каза едни що-годе неприятни думи за мен, за които аз ще се консултирам с адвокат. Тя ме нарече селски глупак. Пред време премиерът дойде тук във Варна и каза, че тук е едно село, сега съм и аз селски глупак. Аз си плащам осигуровките сам най-малкото, а на нея всичко й се плаща благодарение на глупаци като нас, всички нас. Това, е, което мога да кажа по въпроса. Надявам се нещата да се променят някой ден", коментира след случая Боян Максимов.