Пускат директна авиолиния от Пловдив до Чикаго?

Мисия Пловдив

26-10-2012, 18:07

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Идеята бе споделена от областния управител пред американския посланик

Американският посланик Марси Райс  се срещна с областния управител  Здравко Димитров. Това е първото знаково посещение на дипломата извън столицата. Марси Райс пристигна в града заедно със съпруга си също дипломат от кариерата.

„Мисията ми като посланик е да науча колкото се може повече за обичаите, порядките историята и традициите в страната Ви. Затова трябва да пътувам и да се срещам с хората. И ето ме в Пловдив. Избрах да дойда в тук, защото знам, че регионът е един от най-богатите и добре развити в страната.“

Пред посланика областният управител сподели най-важните си приоритети- проектът  за питейна вода от язовир Въча и изграждане на тунел Троян – Кърнаре. И двата проекта водят началото си още от 70-те години на миналия век и сега Здравко Димитров прави всичко възможно да ги възроди. Областният управител  наблегна и на една друга идея пред посланик Райс. За създаване на директна  авиолиния Балтимор или Чикаго – Пловдив. Идеята идва от български лекар и българската диаспора в САЩ и областният управител работи по нея още от времето, когато е бил кмет на район  Западен. Вече са проведени разговори с директора  на летище Пловдив – Дойчин Ангелов, който е уверил Здравко Димитров в техническата възможност на летището да обслужва големи самолети. Марси Райс остана  впечатлена от предложението и обеща лично да проучи възможностите за откриването на такава линия.

В края на срещата Здравко Димитров покани дипломатът в най-скоро време да направят съвместна обиколка из областта, за да може Марси Райс да се запознае отблизо  с природните и археологически богатства на региона.