Кремъл отрича, че Путин е болен

Свят

27-10-2012, 09:23

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Путин отложи заплануваните посещения на Пакистан, Турция и Индия

Москва опроверга информациите, тиражирани напоследък, че президентът Владимир Путин страда от болки в гърба и поради тази причина са отменени всички негови чуждестранни визити.

 

"Това са слухове, които нямат нищо общо с действителността. Както и сами можете да видите, президентът ежедневно провежда съвещания", заяви пред журналисти прессекретарят на Путин Дмитрий Песков.

 

За проблемите с гърба на Путин, за отстраняването на които вероятно е нужна хирургическа интервенция, по-рано съобщиха три анонимни правителствени източници. Единият от тях твърди, че видял президентът да носи ортопедичен корсет, използван при травма на гръбначния стълб. Според другия, заради здравословното състояние на Путин всички негови пътувания в чужбина са отменени. Третият източник пък твърди, че забелязал Путин да накуцва, причината за което вероятно е дискова херния или сходно заболяване на гръбначния стълб.

 

Факт е, че Путин отложи заплануваните посещения на Пакистан, Турция и Индия. Руският президент трябваше да пътува и за Туркменистан, но вместо това изпрати там премиера Дмитрий Медведев. Възможно е да бъде отложена и визитата на Путин в България, където той е чакан през ноември. "Никой не обявява това официално, но всички знаят, че пътуванията на Путин в чужбина са отменени заради заболяването му", коментира един от неназованите източници.