Викат "селския глупак" на разпит в МВР-Варна

Общество

27-10-2012, 11:39

Снимка:

Б. Максимов

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Боян Максимов: МВР-Варна ме нарече селски глупак!

Б. Максимов: Извадих големи хора от София

Боян Максимов, който преди време публикува снимка в социалната мрежа на спящи полицаи в патрулка, е привикан днес в 9 ч. в полицията във Варна.


Боян Максимов е получил призовка снощи и е заявил, че няма да отиде днес, тъй като няма да е в града. На въпрос на БГНЕС защо го викат в полицията, Максимов отговори: "Защото извадих големи хора от София".


Bulgariautre припомня, че Боян Максимов беше привикан в МВР, след като публикува снимка в социалната мрежа на спящи полицаи в патрулка, а говорителката на МВР-Варна Калинка Пенчева го нарече "селски глупак".


"Госпожата Калинка Пенчева, която е официално лице на полицията за Варна каза едни що-годе неприятни думи за мен, за които аз ще се консултирам с адвокат. Тя ме нарече селски глупак. Пред време премиерът дойде тук във Варна и каза, че тук е едно село, сега съм и аз селски глупак", каза Боян. Според официалната информация Пенчева е освободена по предложение на премиера.


Вчера обаче се оказа, че тя не е уволнена. "Уволнението е възможно наказание за говорителката на МВР-Варна, но ние сме правова държава, не бих могъл да се произнеса преди да е приключило дисциплинарното производство". Това пък заяви министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов.


"Постъпката е недопустима за говорител на МВР, това поведение може да провокира агресия", заяви Цветанов. "В момента има дисциплинарно производство, след като приключи, ще се запозная с всички факти и ще взема своето решение. Искам да спазим всички процедури, които са залегнали в закона за МВР и правилника за приложението на закона", разясни министърът.