Стрес мори българите

Животът

27-10-2012, 12:59

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Има тенденция все повече хора да се отказват от добре платени длъжности, в които има много напрежение, и да ги заменят за по-спокойни

Над 70% от българите смятат, че стресът в живота им ще се увеличи двойно през следващите 5 години, сочи последното изследване на Еврпейската агенция за безопасност и здраве.

Равносметката е, че всеки пети българин живее под стрес. В последните години психичните разстройства у нас рязко се увеличават и това води до намаляване работоспособността на населението и милиарди загуби за икономиката.

Малките стресови ситуации всъщност ни учат да се борим и те са донякъде благоприятни, т.е. те учат нашия имунитет, нашите възприятия как да се справяме с трудни ситуации. Но дистресът е този стрес, с който организма не успява да се справи, обясни кардиологът доц. Иво Петров, предава бТВ.

В последните години се наблюдава тенденцията все повече хора да се отказват от престижни и добре платени длъжности, в които има много стрес, и да ги заменят за по-спокойни.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен