Кучето на Бойко Борисов стана световен шампион

Булевард

27-10-2012, 19:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Е, има си хас да не е...

Кучето на премиера Бойко Борисов – Лазар, стана световен шампион в породата българско овчарско куче, пол мъжки, съобщиха от Пловдивския панаир.

 

То спечели титлата на финалите за Световната киноложка купа, които за първи път се провеждат у нас. Досега 4-годишният Лазар е бил победител в международни състезания в Испания, Молдова, Украйна, Беларус, Латвия. На финалите той дойде с резултат над 30 точки и беше един от най-силните претенденти за световната титла.

 

220 елитни животни от 11 държави се състезават за купата в Международен панаир Пловдив, избран да бъде домакин на престижната надпревара за 5 години. Тя се организира от Световния киноложки алианс (СКА) и Българския републикански киноложки съюз (БРКС) на 27 и 28 октомври 2012 година. В журито са включени съдии от Белгия, България, Испания, Латвия и Русия. Сред тях са Мария Ферер, президент на СКА, и Владимир Уражевски, президент на Международния киноложки съюз.

 

В първия ден бяха излъчени световните шампиони в 20 породи, съобщи Аврам Петков, съпрезидент на СКА и председател на БРКС. Тук са кучета от много породи, сред които немски дог, померански шпиц, московска стражевая, мопс, немска овчарка, лабрадор, голо китайско куче, българско овчарско куче, барак, лудогорско гонче, стафордшир, поясни той.

 

Състезанието продължава и в неделя в палата 8 на панаира, където се провежда Международна киноложка изложба за всички породи А-САСІВ. За първи път на нея може да се видят демонстрации по послушание. Искаме да покажем, че всяко куче става за защитник на хората и на дома, като може да излезе срещу трима нападатели, независимо дали е малко или голямо на ръст, каза Аврам Петков.

 

Интересът на посетителите привличат и демонстрациите по аджилити, при които кучета минават през различни препятствия – общо 18, за време. В тях и любители могат да проверят уменията на своите питомци. Двете атракции са включени и в програмата за неделя от 12 до 15 ч. пред палата 7.

 

На домашните любимци е посветено изложението "Зоо ревю", част от Дните на семейството и свободното време в панаира. На него се представят котки, канари, гълъби, декоративни птици и рибки, влечуги. Атракцията на тазгодишното издание са охлювите гиганти, скачащите мишки и голите плъхове. В експозицията на терариум "Пловдив" има питон, игуана, варани, боа и гърмяща змия. Фондацията за защита на животните "Шарко" организира благотворителен базар на 28 октомври, като събраните средства ще бъдат използвани за бездомните кучета. "Зоо ревю" ще бъде отворено за посетители в неделя до 16 ч. в палата 8. В панаирното градче може да се видят още специализирана изложба "Цветна есен", Панаир на колекционерите "Булколекто" и Италиански фестивал на красотата и прическата.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"