Нефтохимик отвя Светкавица и излезе втори

Спорт

27-10-2012, 22:01

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Играчите на нафтата изиграха тактически правилно мача от начало до край и заслужено се поздравиха с успеха

Отборът на Нефтохимик победи в зрелищен мач един от сочените за фаворити в обединената Б група Светкавица, с категоричното 3:1 и записа първа победа като гост през сезона след четири равенства навън.

Играчите на нафтата изиграха тактически правилно мача от начало до край и заслужено се поздравиха с успеха. Първият гол отбеляза младежкият национал Емануил Манев с глава след центриране на Христо Лемперов.

Второто попадение, което може да се счита за уникално, бе дело на вратаря Цветан Димитров, който със силен удар от ръка от собственото си наказателно поле прехвърли защитата на домакините. Топката  тупна коварно пред вратаря, след което влетя в мрежата на слисаните играчи на Светкавица.

И през второто полувреме Нефтохимик игра много дисциплинирано и тактически правилно и въпреки допуснатия гол към края, успя на свой ред да отбележи решително трето попадение, чрез Румен Николов, който получи хубав пас от Любомир Божинов и с техничен удар прехвърли вратаря на домакините за 3:1.

 Неприятното за треньора Димчо Ненов обаче са травмите на двама от футболистите взели участие в мача. Капитанът Момчил Желев и Христо Лемперов напуснаха играта поради травми. Утре по време на възстановителната тренировка ще се разбере дали те ще могат да вземат участие в мача за Купата на страната срещу тима на Ботев Враца идната сряда.