В леглото на краля

Бургас Лайф

28-10-2012, 06:03

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

В Топ 10 на най-скъпите замъци в Европа влизат имения в Италия, Испания и на Лазурния бряг

За никого не е тайна, че в кризата много исторически замъци се предлагат за продажба. Така за хората с добре попълнени портфейли не е невъзможно да се превърнат в притежатели на имение, в което са се разхождали хора със синя кръв, пише "Стандарт".

Достатъчно е да вложат в осъществяване на желанието си само няколко милиона долара. Къде се продават най-скъпите замъци в Европа показва проучване на finance.yahoo.com.

Най-евтиният от най-скъпите имения, предложени за продан, може да се открие в Каталуния. Това е замъкът Света Флорентина. Струва само 14 млн. евро, като триетажното здание с площ около 3000 кв. м е близо до Барселона и на много живописно място. Със замъка купувачът ще получи участък от 42 хектара. Мястото има многовековна история. Построен е още в средните векове, а през 1881-1912 г. архитектът Луис Доменек и Монтранер се заема с неговата реставрация. Замъкът може да се похвали с много именити пребиваващи и гости от кралски род. Символът му са два лъва, които пазят входа.

Добавяйки още 5, 5 млн. евро, всеки може да купи пететажен замък в Бавария, който е разположен върху площ от 60 хектара на брега на езеро. Около сградата има прекрасен френски парк. Баварският дворец е доста "млад" - построен е през 2006 г. На петте му етажа има общо 25 богато украсени стаи.

Близо до Кан, на Лазурния бряг, има още един замък от XVII в., който е вакантен за търсачите на силни финансови и други усещания. Локацията е спокойна, мястото е уединено, но при необходимост само за 5-10 минути може да се стигне до плажа или до булевард "Кроазет". Стойността на френската мечта е 19,8 млн. евро. Общата площ на разкошното имение е 2000 кв. м, в които купувачът ще получи девет спални, няколко зали, библиотека, кабинет, фитнес зала, къща за гости, игрище за голф, тенис корт и басейн.

Следващата дестинация за желаещите да живеят като аристократи отново е Каталуния - 20 млн. долара за замъка в испанския град Сан Андрес де Леванарес, който е на 40 минути от Барселона. Построен е през 1470 г. и е реставриран през 1990 г., като архитектурният стил остава непроменен.

Екстри за десерт - лозе, гора, езеро

За любителите на виното има друго предложение - старинен замък във Франция, който се продава заедно с лозе на площ 77 хектара. Сега тук растат сортове като Sauvignon blanc, Cabernet Franc и Semillon. Зад каменните стени е пресъздаден интериорът на стила от XVII век. Площта на зданието е 3000 кв. м, включително библиотека и билярдна зала.

Близо до Брюксел предлагат замък за 25,5 млн. евро. Неговата история може да се проследи седем века назад, но той е в прекрасно състояние - през 2011 г. е направена пълна реставрация. Огромното имение включва 80 спални, всяка с отделна баня. Има също часовникова кула, кинозала, няколко стаи за почивка и релакс, три бара, закрит басейн, сауна, малка площадка за излитане на хеликоптери и конюшня.

В долината на Лоара се харчи друг исторически обект от XVI век. Плюсът на тази сделка е, че замъкът е напълно оформен като частна собственост, затова ако бъдещият купувач реши да прави някакви подобрения, не трябва да иска разрешение от местните власти. Цената съответства на качеството - 30 млн. евро. Върху 79 хектара бъдещият собственик ще може да се наслаждава на разкошни градини, конюшня и оранжерия, както и на близостта на гора, река и езеро.

Тузарите предпочитат Пиемонт

Два италиански замъка също попадат в Топ 10. Единият от тях е Castello di Pavone в италианската провинция Пиемонт. Стойността на замъка с кули, разположен на хълм, е 45 млн. евро. До стените му има ров с вода, който се пресича само с подвижен мост. Навремето замъкът е бил собственост на крал Ардуин, на император Отон I Велики и други знатни особи. Сградата е реставрирана неотдавна, така че при цялата тази историческа обремененост всеки, който отседне тук, може да се наслаждава на най-съвременни удобства.

Най-скъпият замък в класацията на yahoo струва 58 млн. евро. Той се намира в центъра на Италия - в провинция Умбрия, близо до Перуджа. Прилежащата му територия е повече от просторна - около 180 хектара, а жилищната площ - почти 10 000 кв. м. Подробна информация за обекта представителите на продавача обещават да разкрият само в частни преговори с бъдещия купувач. Ако е достатъчно сериозен и разполага с подобаващо "подплатен" с финикийски знаци портфейл.