"Селският глупак" пак на разпит

Крими

28-10-2012, 06:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Боозов публикува във фейсбук "покана", с която е привикан рано сутринта в събота на "беседа" в районното

Варненецът Боян Боозов, който направи посред бял ден снимка на спящи в патрулка полицаи, отново се оплака от натиск от страна на силите на реда, съобщава "Труд".

Боозов публикува във фейсбук "покана", с която е привикан рано сутринта в събота (вчера - б. р.) в сградата на ОД на МВР-Варна на "беседа". "Поканата" му е била връчена в петък вечерта около 21 ч, разказва самият той. 

Вчера във Варна заседаваше комисията, която трябва да реши да бъде ли уволнена говорителката на варненската полиция Калинка Пенчева, която нарече Боозов "селски глупак" в ефира на Би Ти Ви. Вероятно именно тя е искала да изслуша младежа.
Боозов казал на полицаите, че няма да отиде в районното в събота, тъй като трябвало да е в София.

 "След 20 минути дойде пак същият патрул, който ми връчи поканата, като полицаят каза тихичко на стълбите пред входната ми врата: "Ако не дойдеш, може да те задържат." Дори го повтори, защото не повярвах", разказа Максимов. 

След като "Труд" призова премиера Бойко Борисов да уволни Калинка Пенчева заради изречените обидни думи към гражданин, правителственият шеф незабавно призова МВР да освободи дамата, въпреки че е кръстник на сина . Калинка Пенчева обаче продължава да е говорител на варненската полиция, като вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че комисия ще реши дали тя е извършила нарушение. 

В неделя от 15 ч ще има протест срещу полицейския тормоз. Той ще се състои в София на езерото "Ариана" и е организиран във фейсбук от българи, възмутени от случая "Пенчева - Боозов".