Кучето на премиера - световен шампион

Пловдив Лайф

28-10-2012, 10:03

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Охлюви гиганти и скачащи мишки - хит на Зоо ревюто в Панаира

Кучето на българския премиер Бойко Борисов – Лазар, стана световен шампион в породата българско овчарско куче, пол мъжки. То спечели титлата на финалите за Световната киноложка купа, които за първи път се провеждат у нас, съобщиха от Пловдивския панаир.
Досега 4-годишният Лазар е бил победител в международни състезания в Испания, Молдова, Украйна, Беларус, Латвия. На финалите той дойде с резултат над 30 точки и беше един от най-силните претенденти за световната титла.
220 елитни животни от 11 държави се състезават за купата в Международен панаир Пловдив, избран да бъде домакин на престижната надпревара за 5 г. Тя се организира от Световния киноложки алианс и Българския републикански киноложки съюз. В журито са включени съдии от Белгия, България, Испания, Латвия и Русия.
В първия ден бяха излъчени световните шампиони в 20 породи, съобщи Аврам Петков, съпрезидент на СКА и председател на БРКС. Тук има кучета от много породи, сред които немски дог, померански шпиц, московска стражевая, мопс, немска овчарка, лабрадор, голо китайско куче, българско овчарско куче, барак, лудогорско гонче, стафордшир, поясни той. Състезанието продължава и днес в палата 8 на панаира. За първи път на нея може да се видят демонстрации по послушание. Искаме да покажем, че всяко куче става за защитник на хората и на дома, като може да излезе срещу трима нападатели, независимо дали е малко или голямо, заяви Петков, цитиран от Дир.бг


На домашните любимци е посветено и изложението "Зоо ревю", част от Дните на семейството и свободното време в панаира. Атракцията на тазгодишното издание са охлювите гиганти, скачащите мишки и голите плъхове. В експозицията на терариум "Пловдив" има питон, игуана, варани, боа и гърмяща змия. Фондацията за защита на животните "Шарко" днес организира благотворителен базар, като събраните средства ще бъдат използвани за бездомните кучета. "Зоо ревю" ще бъде отворено за посетители до 16 часа днес.