Анонимните стягат пореден протест в Бургас

Мисия Бургас

28-10-2012, 11:05

Снимка:

Славея Стоянова, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Излизат с тигани, изразяващи глада, и спрейове, с които ще бележат пътя си

Поредно шествие подготвят „Анонимните” в Бургас на 5-и ноември. То ще мине под мотото  „Революция. Протест срещу световните безредици”.  

Сред основните искания на групата, която се организира във фейсбук, са реален механизъм за граждански контрол над властта и разпускане на НС и МС.

Анонимните се заканиха да излязат на улицата с тигани, които да изразят глада на хората и с които да вдигат шум. Освен това протестиращите смятат да използват спрей, за да оставят следи и така да привлекат повече минувачи за каузата си.

„Спрея е за да оставяме следи по-улиците, за да могат и останалите да се включват сред нас.  Обувките трябва да са удобни, понеже нямаме намерение да повикаме час-два и толкова, имаме намерение да се движим и да не спираме дълго”, заканиха се организаторите на официалната си страница в социалната мрежа.
Както Burgasutre писа при последните шествия през март и април последователите на идеята се обединиха около искане за пряка демокрация. Недоволството на младежите тогава събудиха още и високите цени.

Сборният пункт за протеста след броени дни е пред БСУ от 17,30 часа. След това тълпата ще мине по „Александровска”,  през площад "Тройката" до "Часовника" и от там до Морската градина и  "Казиното"

Протестът е национален, организирани са прояви в София, Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново, Сливен. Засега в групата в социалната мрежа Facebook над 7 000 са заявили, че ще присъстват на някое от шествията, организирани в различните градове.