Летището с редовни линии до Лондон и Москва през зимата

Мисия Бургас

28-10-2012, 11:12

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Всеки ден ще има и полети до София и обратно, съобщиха от аеропорта

Редовни линии до София, Лондон и Москва ще обслужва бургаското летище от днес, когато влиза в сила зимното му разписание, съобщиха оттам.

Полетите ще се изпълняват от три авиокомпании - националният превозвач България Еър ще извършва редовни полети от летище Бургас по вътрешна линия до София.

Полетите до Москва и Лондон от бургаския аеропорт ще бъдат на руския авиопревозвач S7, а от летище Бургас нискотарифната авиокомпания Wizz Air ще предложи редовна връзка до столицата на Великобритания.

Връзките до столицата са всяка сутрин в 07:30 часа, а от София за Бургас в 19:35 ч. всеки ден без четвъртък и неделя, когато излитането е в 20:30 часа.

Полетите до Лондон са в дните петък и понеделник, като редовната линия от морския аеропорт до британската столица ще се изпълнява от авиокомпания Wizz Air, точно в 15ч.

От летище Бургас полети до Москва ще се изпълняват пет пъти седмично. Редовна връзка с Москва се предлага всеки ден от седмицата, с изключение на вторник и четвъртък. Самолетът на S7 ще излита от летище Бургас за летище Домодедово в Москва в ранния следобед, като в дните понеделник и петък полетите са в 14:40ч., а в сряда, събота и неделя, с 20 минути по-рано - в 14:20ч.

И през зимата летище Бургас предлага на своите гости разнообразни възможности за приятно прекарване на времето преди полета: обширни търговски зони с маркови стоки, ароматно кафе и закуски, забавления за най-малките и други услуги, които да направят престоя на най-слънчевото летище още по-приятен.

От началото на годината до 26-ти октомври общият брой на обслужените пътници на летище Бургас (пристигащи и заминаващи) е 2 333 437