Сергей оплю бюджета, бил безперспективен

Политика

28-10-2012, 13:18

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Станишев пак нападна Бойко

Бюджетът за 2013 г. не дава никакви ясни приоритети и перспектива за страната, заяви пред БНР лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.
Бюджетът повтаря в огромна степен бюджетите от предишните години и няма ясни цели за резултатите, които очакваме да се постигнат, заяви Станишев. "За трите години на ГЕРБ държавата е изхарчила през бюджета 17 милиарда повече, отколкото предишното правителство. Възниква въпросът – защо няма пари? На това трябва да отговори правителството", каза Станишев и подчерта, че основната хвалба на това правителство е, че строи магистрали, само че по този начин не се решават проблемите на хората.
Водещият приоритет в алтернативния бюджет на БСП е икономиката и заетостта, защото се превърнаха в най-големия проблем на страната.
Той каза и че трябва да има по-високи компенсации за пенсионерите и повече пари за майчинство. "Правим го това, за да видят хората, че е възможна и има различна политика.
За референдума Станишев коментира, че арогантно и стряскащо е, че управляващите подмениха въпроса и волята на 770 000 българи, които се подписаха под съвсем конкретен, ясен и конституционносъобразен въпрос. "Това е кражба на власт. Кражба на власт от хората, не от опозицията. Тези подписи означават, че хората искат този въпрос и няма право парламентът да подменя въпроса, но те го направиха. Хората не са глупави, и ясно разбират, че това са политически игри. Референдум ще има. Кога, това зависи от президента, той определя сроковете. Съобразно закона искаме да има референдум. След като ГЕРБ подмени въпроса, оттук нататък цялата отговорност затова как той е организиран, как протича и за резултатите от референдума носят те. Хората, които се чувстват излъгани, как ще реагират аз не знам", каза още Сергей Станишев