Задава се седмица на облаци и ветрове

Животът

28-10-2012, 18:24

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Бурите затихват през почивните дни

С облачно и дъждовно време ще започне седмицата. Ще се задържи сравнително топло за сезона с максимални температури от 12° до 20° за района на Пловдив. В по-високите части ще е облачно и мъгливо, с валежи от дъжд, значителни в Родопите. Вятърът ще е силен от югозапад. Затова за област Кърджали е обявен червен, а за Смолян – оранжев код за опасност от порои и силен вятър. В Сливен, Ямбол и Бургас кодът е жълт.

Във вторник ще духа умерен западен вятър с който ще нахлува и още студен въздух.  Температурите ще се понижат: минималните ще са между 3° и 8°, а максималните - между 9° и 14°. Валежите ще спрат и облачността временно ще се разпръсне.

В сряда ще има разкъсана облачност. Вятърът ще се смени посоката си от изток-югоизток и ще е слаб. Сутринта ще е студено с минимални температури между 0° и 5°, максималните ще са между 12° и 17°.

В четвъртък отново ще преобладава облачно време и на много места ще превали. Минималните температури ще бъдат по-високи, като отново могат да достигнат 20 градуса по Целзий.

В петък по-значителна облачност ще се задържи над източните, най-вече над югоизточните райони, където ще има и още валежи. Над останалата част от страната облачността бързо ще се разкъса и ще намалее.

През почивните дни ще бъде почти тихо, с разкъсана облачност, около и след обяд в много райони до слънчево време, предава Метео.бг