Sofiautre: кой, къде, кога

Мисия София

28-10-2012, 19:48

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в столицата утре, 29 октомври

9.00 часа - състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу Иво Николов, бивш директор на „Информационно обслужване” АД.
9.30 часа - състав на Софийския градски съд ще заседава срещу Веселин Георгиев.
9.30 часа - състав на Софийския градски съд ще заседава срещу Светослав Мичев, бивш председател на Държавна агенция за бежанците и Нарцис Димитров.
10.00 часа - в сградата на ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще бъдат отворени офертите за предстоящата рехабилитация на Централна гара-София.
10.00 часа - заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов ще участва в заключителната пресконференция по проекта „Стимулиране на качеството и устойчиво развитие на туристическите предприятия“, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ . Срещата ще се проведе в Националния пресклуб на БТА.

11.00 часа - в Министерството на здравеопазването, заседателна зала, 4 ет. министър Десислава Атанасова ще представи проекта „Създаване на електронна база данни на медицинските изделия, заплащани с обществени средства”.
11.00 часа -  в Университет за национално и световно стопанство – УНСС, Малка конферентна зала, ще се проведе пресконференция на тема „Управление на интелектуалната собственост в рекламната индустрия“. В нея ще участват проф. д-р Борислав Борисов, ръководител на катедра „Интелектуална собственост“, директор на Центъра по интелектуална собственост на УНСС, Димитър Ганчев, и.д. директор на дирекция „Творчески индустрии“ Световната организация за интелектуална собственост (СОИС), Женева и др.
11.45 часа - кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на официалната церемония по теглене на жребия Qatar Airways Tournament of Champions. Церемонията по тегленето на жребия ще се проведе в „Гранд Хотел София”.
12.30 часа - кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери продължението на бул.”Андрей Сахаров” в ж.к.„Младост”. Новоизграденият булевард осъществява връзка с бул.”Ал.Малинов” и метростанция „Младост ІІІ”.
13.00 часа - в зала „Роял 1” на хотел „Шератон” министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще открие заключителната среща на Програма „Подобряване на контрола на туберкулозата в България”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.

13.30 часа - състав на Софийския градски съд ще прочете присъдата срещу Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов.
14.00 часа - в Националния институт на правосъдието министър Диана Ковачева ще открие обществено обсъждане на проект на План за действие за прилагане на Концепцията за държавна политика в областта на правосъдието за детето - 2012-2020 г.
18.00 часа - в сградата на ГС на БСП София на ул. "Леге" 10 ще се проведе заседание на градския съвет на БСП - София.
18.00 часа - в Полския институт - ул. „Веслец” 12, ще се състои прожекция на цифровизираната версия на филма „Корчак” (1990 г., реж. Анджей Вайда). Входът е свободен. Проявата се организира от Полския институт в София съвместно с организацията на евреите в България „Шалом”. Преди прожекцията проф. Яцек Леочак ще представи лекцията си „История на Варшавското гето”.
18.30 часа - в театър „София” ще се състои празничен концерт „Отечество любезно” по повод Деня на народните будители и в чест на 150-та годишнина от рождението на проф. д-р Иван Шишманов и 40-та годишнина от създаването на Националното етнопедагогическо сдружение „Проф. д-р Иван Шишманов”. Концертът се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.