Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

28-10-2012, 20:20

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в България утре, 29 октомври

София

9.00 часа - състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу Иво Николов, бивш директор на „Информационно обслужване” АД.
9.30 часа - състав на Софийския градски съд ще заседава срещу Веселин Георгиев.
9.30 часа - състав на Софийския градски съд ще заседава срещу Светослав Мичев, бивш председател на Държавна агенция за бежанците и Нарцис Димитров.
10.00 часа - в сградата на ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще бъдат отворени офертите за предстоящата рехабилитация на Централна гара-София.
10.00 часа - заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов ще участва в заключителната пресконференция по проекта „Стимулиране на качеството и устойчиво развитие на туристическите предприятия“, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ . Срещата ще се проведе в Националния пресклуб на БТА.

11.00 часа - в Министерството на здравеопазването, заседателна зала, 4 ет. министър Десислава Атанасова ще представи проекта „Създаване на електронна база данни на медицинските изделия, заплащани с обществени средства”.
11.00 часа -  в Университет за национално и световно стопанство – УНСС, Малка конферентна зала, ще се проведе пресконференция на тема „Управление на интелектуалната собственост в рекламната индустрия“. В нея ще участват проф. д-р Борислав Борисов, ръководител на катедра „Интелектуална собственост“, директор на Центъра по интелектуална собственост на УНСС, Димитър Ганчев, и.д. директор на дирекция „Творчески индустрии“ Световната организация за интелектуална собственост (СОИС), Женева и др.
11.45 часа - кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на официалната церемония по теглене на жребия Qatar Airways Tournament of Champions. Церемонията по тегленето на жребия ще се проведе в „Гранд Хотел София”.
12.30 часа - кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери продължението на бул.”Андрей Сахаров” в ж.к.„Младост”. Новоизграденият булевард осъществява връзка с бул.”Ал.Малинов” и метростанция „Младост ІІІ”.
13.00 часа - в зала „Роял 1” на хотел „Шератон” министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще открие заключителната среща на Програма „Подобряване на контрола на туберкулозата в България”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.

13.30 часа - състав на Софийския градски съд ще прочете присъдата срещу Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов.
14.00 часа - в Националния институт на правосъдието министър Диана Ковачева ще открие обществено обсъждане на проект на План за действие за прилагане на Концепцията за държавна политика в областта на правосъдието за детето - 2012-2020 г.
18.00 часа - в сградата на ГС на БСП София на ул. "Леге" 10 ще се проведе заседание на градския съвет на БСП - София.
18.00 часа - в Полския институт - ул. „Веслец” 12, ще се състои прожекция на цифровизираната версия на филма „Корчак” (1990 г., реж. Анджей Вайда). Входът е свободен. Проявата се организира от Полския институт в София съвместно с организацията на евреите в България „Шалом”. Преди прожекцията проф. Яцек Леочак ще представи лекцията си „История на Варшавското гето”.
18.30 часа - в театър „София” ще се състои празничен концерт „Отечество любезно” по повод Деня на народните будители и в чест на 150-та годишнина от рождението на проф. д-р Иван Шишманов и 40-та годишнина от създаването на Националното етнопедагогическо сдружение „Проф. д-р Иван Шишманов”. Концертът се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Варна
В 15.30 часа в Гранд Хотел Варна президентът Росен Плевнелиев ще открие петото издание на инициативата „Есенен семинар” на Фондация „Българска памет”. Участие във форума ще вземат повече от 250 младежи от българската историческа диаспора в Украйна, Молдова, Сърбия и Македония.
Стара Загора
Второ национално съвещание на ръководството на МВР ще се състои в Стара Загора. В 10.30 часа е предвидена пресконференция на министър Цветан Цветанов в хотел „Калиста“ в града.
Изложба със снимки от фотоконкурса ,,Моят град - моя мечта” ще бъде експонирана във фоайето на Община Стара Загора. С фотоконкурса приключва програмата „Ваканция 2012” на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Стара Загора. От 16,30 ч. в зала 1 на общината местната комисия ще представи резултатите от работата си с подрастващите през лятото на 2012 година.
Кюстендил
От 11:00 до 13:00 часа народният представител от ПП ГЕРБ – Кюстендил Валентин Микев ще проведе в офиса на партията, намиращ се на бул."България" 25 в града, приемен ден.
Пловдив.
Паметен знак по случай 100 години Македоно-Одринско опълчение и връчването на бойното знаме на героите опълченци от царица Елеонора ще бъде открит тържествено от 11.00 ч. пред I-ви перон на Централна гара в Пловдив.