Добро утро в понеделник!

Мисия Пловдив

29-10-2012, 06:47

Автор:

Петър Петров

Всичко от Автора

Къде, кога, какво в Пловдив

Добро утро в понеделник. Поспахме с час повече, преживяхме адска дъждовна нощ, утрото обаче ни посреща по-спокойно. Започва и новата работна седмица.

Все пак внимавайте, облечете се топло и не забравяйте чадърите! Остава в сила предупредителният код за бурен вятър. Синоптиците пък обявиха най-сериозния код "червено" за много опасни валежи в област Кърджали.

Предпоставка за високи води има най-вече по поречията на реките Върбица и Крумовица, с най-голям риск са общините Кирково, Златоград и Крумовград. Максималните водни количества се очакват в ранните часове във вторник.

Днес ще се задържи облачно и дъждовно. В Източна България ще остане ветровито - с умерен до силен вятър от юг-югозапад. Ще е сравнително топло, с максимални температури от 14°-19° в западните и до 20° - 22° в източните райони. По-късно през деня от северозапад ще прониква студен въздух.

Днес от 11 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен” г-жа Райна Петрова ще преражат лентата на новата детска градина на улица „Лъджене”. В сградата на филиала на ЦДГ „Перуника” ще бъдат приети 75 деца.   

С молебен започва тази седмица - в митрополитския храм „Св. Марина“ от 9 часа ще бъде извършен молебен за здравето на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим. От 11 часа ще бъдат отслужени молебени във всички храмове на Пловдивска епархия.

Кръгла маса на тема „Репродуктивно здраве в Община Пловдив – поглед от всички страни” ще се проведе днес от 9,00 часа в заседателната зала на Общински съвет Пловдив.

Форумът се провежда под егидата на кмета инж. Иван Тотев и е организиран от Община Пловдив съвместно с Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности в Общинския съвет.  В дискусията ще се включат лекари, експерти, учители, социални  работници, представители на неправителствените организации.