Левски ще е с нов спонсор от декември

Спорт

29-10-2012, 07:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Бюджетът ни за година ще стане 20 млн., разкри Тодор Батков

Левски може да има още един собственик през месец декември. Това обяви притежателят на мажоритарния пакет акции на клуба Тодор Батков, цитиран от Sportline.bg.
 
"Имаме различни варианти за спонсори. До края на годината обаче трябва да се реши друг въпрос, тъй като изтича срокът за финансов феърплей и трябва да представим задълженията на клуба към физически и юридически лица. Ние трябва да вкараме всички задължения към отделните лица - към мен, и юридически - към мои фирми", каза адвокатът пред TV7.

"Решението е, че ще увеличим капитала. Възможно е и руснаците да вземат голям процент от клуба. Засега държа около 90 процента от акциите, до края на тази процедура с капитализирането на ще са около 99.

По този начин Левски ще стане търговско дружество, което спокойно може да бъде кредитирано и от банки. Левски ще разполага с годишен капитал от 20 милиона и дългосрочни активи от 40 милиона", добави Батков, който не отхвърли възможността основният спонсор на "сините" – "ВТБ Кепитъл" да бъде въпросният частично нов собственик на клуба.