Боевски обжалва присъдата си днес

Крими

29-10-2012, 05:31

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Олимпийският шампион получи 9 г. и четири месеца за трафик на кокаин

Съдебният процес срещу олимпийския ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски започва днес в бразилския град Сао Паулу.

Българинът ще обжалва присъдата си от 9 г. и четири месеца, която получи на първа инстанция за трафик на кокаин. Наказанието му бе постановено на 3 май, пише в. "Труд".

Боевски бе задържан миналия октомври на летището в Сао Паулу със 7,4 кг кокаин, открити в тайници в куфарите му. С него бе и дъщеря му Сара, която участваше в Бразилия на тенис турнир.

Шампионът се закле, че наркотикът не е негов, тъй като часове преди полета купил куфарите от магазин.

На първа инстанция съдът изобщо не взе под внимание неговата хипотеза. Местният фотограф, завел българина до магазина, за да си купи новите сакове, не пожела да свидетелства в негова полза.

Съдът не пожела да разгледа и сателитните снимки на телефоните, за да се проследи маршрутът на Боевски в Бразилия. Отхвърлено бе искането на защитата на Гълъбин да се изгледат и записи от камери.

Съпругата на щангиста се е отказала от услугите на първия адвокат и е наела нов. В момента тя е в Бразилия, за да присъства на обжалването на присъдата. Трудно е да се прогнозира дали процесът ще приключи само в едно заседание като миналия път, или не.