След дъжда - няма затворени улици в града

Животът

29-10-2012, 09:56

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В областите Хасково и Кърджали е обявен червен код заради опасни порои и вятър

 

В областите Хасково и Кърджали е обявен червен код заради опасни порои и вятър, съобщиха от Националния Институт по Метеорология и Хидрология.

В Хасковска област се очакват значителни валежи от над 40-50 л/кв.м, на места в областта над 60-70 л/кв.м. Ще духа силен вятър от юг-югозапад, достигащ скорост 12-15 м/сек и пориви - до 18-20 м/сек.

За област Кърждали се очакват валежи  до 40-50 л/кв.м, на места в южната част на областта до 60-70 л/кв.м. Ще духа силен вятър от юг-югозапад достигащ скорост 12-15 м/сек и пориви със скорост до 18 м/сек.

Предупреждението за бурни ветрове и обилни валежи - до 40 литра на квадратен метър, важи и за Добрич, Силистра, Шумен. Значителни валежи се очакват също в областите Благоевград и Смолян, съобщава БНР.

Обилни дъждове предизвикаха големи задръствания в Сливен тази сутрин, информира БТА. Краткотрайните, но интензивни дъждове през нощта наводниха основни артерии в града и блокираха тролейбусния транспорт, съобщиха от общината. Активирано е било и свлачище в района на село Бяла.

Обилният дъжд през последните 12 часа наводни част от улиците в Пловдив. От Областно пътно управление-Пловдив съобщиха, че въпреки обилните дъждове няма затворени пътища, предаде Радио Пловдив.

Червен код е когато времето е много опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с изключителна интензивност. Възможни са големи щети. Явленията може да заплашват живота в голяма част от областта. Задължително следвайте разпорежданията и всички съвети, дадени от властите, и бъдете готови за извънредни мерки.

В районите от Източна България е обявен оранжев код, както и в Благоевградска и Смолянска области, пише news.bg.