Брюксел забранява високи токчета и бижута на фризьорките

Животът

29-10-2012, 10:09

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Планира се също собствениците на фризьорски салони да не позволяват на служителите си да правят прекалено много прически на ден

Фризьорките да не могат да носят високи токчета и бижута, докато са на работа, предвижда готвена директива на ЕС.

Съюзът иска стилистите да носят обувки с неплъзгащи се подметки по съображения, свързани с тяхното здраве и безопасност, предава БГНЕС.

Еврочиновниците настояват още фризьорите да оставят у дома часовниците и пръстените си, защото се смятат за "нехигиенични". Планира се също собствениците на фризьорски салони да не позволяват на служителите си да правят прекалено много прически на ден, за да предотвратят "емоционални сривове", пише британският в. "Дейли Експрес".

Фризьорите на Острова твърдят, че новата мярка ще струва 75 милиона паунда годишно в изгубено време и бюрокрация и ще увеличи цената на фризурата.

"ЕС използва най-големия си чук, за да строши най-малкия орех. Когато парите не достигат, а работното място е толкова важно, последното нещо, от което се нуждаем, е по-скъпа бюрокрация", коментира Ейлийн Лоусън, генерален секретар на Националната федерация на фризьорите във Великобритания.

"Тези планове само ще увеличат разходите за потребителите и ще направят живота по-малко забавен за всички нас. Разумните неща в предложенията вече са предвидени в британските закони, оставалото е класически европейски микромениджмънт", счита евродепутатът Пол Нътал, който е член на Комисията по околна среда и потребителски въпроси в Европарламента.