Свещеници: Бог да дава сили на патриарх Максим!

Животът

29-10-2012, 10:44

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес патриархът навършва 98 години

Молим се Бог да дава сили на патриарх Максим, да ги укрепва, защото е трудно, особено на неговата възраст, на 98 години, когато е натоварен с такива отговорности и когато си спомним целия му живот, никак не е леко.

Това заяви минути преди да започне литургията в храм-паметник "Св. Александър Невски" по случай рождения ден на патриарха отец Божидар Маринов, ефимерий и преподавател в Софийската духовна семинария "Свети Иван Рилски", предава БГНЕС.

Литургията се води от Негово Високопреосвещенство Дядо Йоаникий, сливенският митрополит.

"Молим Бог да милва и помири патриарх Максим, защото човек, колкото и благочестиво и праведно да живее, винаги нещо съгрешава дори и с мисли", сподели отец Божидар. "Нека Господ му дава сили в тези дни, които му остават и той да получи своето примирение с Бог - затова се борим всички ние", продължи той.

Слава Богу, Господ ни даде и днес да се радваме, защото вчера беше неделната литургия и празнувахме символично 100-годишнината на храма "Св. Александър Невски", каза свещеник Божидар. Според него за софиянци този храм е нещо голямо. Той е величествен, средище, събор на всички християни в България, а и за всички българи. С величествената си архитектура той е уникален за целия Балкански полуостров, и така да се каже, визитката за нашата църква, за целия свят, посочи свещеник Божидар.