Избрани Новини
РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Поширана риба в бял винен сос
Топкулинарката изкушава читателите на Bulgariautre
Рецептата за 2 порции
500 гр рибно филе - Халибут, Фагри или Калкан
4 кралски скариди
30 мл. зехтин
2 скилидки чесън на ситно
1 глава шалот на ситно
1 морков
50 гр. брашно
2 ч.ч. рибен бульон
80 мл. бяло вино - Совиньон Блан
4 аспержи
100 гр. броколо
50 гр. грах
копър
девесил
1 ч.л. сол
черен пипер
за гарнитурата:
200 гр. картофено пюре
Начин на приготвяне:
Зехтина се загрява и се сотира чесъна и шалота.
Прибавя се моркова, нарязан на ситно и се сотира около минута.
Добавя се брашното и се разбърква до златист цвят.
Добавя се затопленият рибен бульон и се разбърква, като се внимава да не останат бучки.
Към полученият сос се прибавя виното, предварително почистените аспержи, броколите, граха и девесил на ситно и се оставя на тих огън да покъкри около 3 мин. Овкусява се със сол и черен пипер.
Рибните филета и скаридите се пошират във винения сос и се готвят под капак около 5 мин на тих огън.
В чиния се слага от картофеното пюре, отгоре се подреждат рибните филета и зеленчуците, скаридите и от винения сос. Декорира се със стръкове копър и листа девесил.
Топ Новини