Пускаш хорър, топиш килца без диета

Животът

29-10-2012, 11:05

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

С гледането на филм на ужасите си отиват до 200 калории

Ето че една от мечтите на хората с наднормено тегло се сбъдва - да сваляш килограми без физически упражнения и диети. Стига да харесваш филми на ужасите.

Зрителите, които се подлагат на 90 минути изпълнен с адреналин хорър, могат да изгорят до 113 калории, равняващи се на едно парче шоколад, почти колкото при половинчасова разходка.

Най-много калории отиват в миманса докато се гледат сцените от трилъра от 1980 г. "Сиянието" - 184 калории.

На второ място е филмът "Челюсти", който помага на зрителите да се отърват от 161 калории, а третото място се заема от "Екзорсистът" със 158 калории.

Учените от университета в Уестминстър измерили общата изразходена енергия от десет различни участници в изследването, докато гледали подбрани филми на ужасите.

Изследователите отчели произведената от тях топлина, вдишания кислород и произведения въглероден диоксид и открили, че броят на изгорените калории нараства средно с една трета по време на гледането на филмите.

Те установили още, че филмите, включващи епизоди, които карат зрителите да скачат ужасени, горят най-много калории, тъй като карат сърдечния ритъм рязко да се ускорява.

В топ 10 на филмите, които горят най-много калории, попадат още "Пришълецът" със 152 калории, "Убийствен пъзел" със 133 калории, "Кошмар на Елм Стрийт" със 118 калории, "Паранормална активност" със 111 калории, "Тексаско клане" със 107 калории, "Проклятието Блеър" със 105 калории и "На запис" със 101 калории.