Майкъла: Този кръг видях първия истински мач от много време насам - срещата между Ботев и ЦСКА

Спорт

29-10-2012, 11:21

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sportline.bg

Всичко от Автора

Локомотив Пд започна да показва приличен футбол

Този кръг видях първия истински мач от много време насам. Срещата в Пловдив между Ботев и ЦСКА. Голяма заслуга затова има и главният рефер Таско Тасков. Перфектно съдийство, не позволи на играчите да имат каквито и да е реплики към него. Публиката също беше на топ ниво и придаде завършек на перфектната футболна картина. Все пак мисля, че червените имаха повече шансове за гол и трябваше да си тръгнат с 2-3 гола разлика. Играчите на ЦСКА бяха по-добре физически подготвени. Забелязвам, че последните няколко мача, откакто съм аз в клуба, всички се раздават на максимума. Така и трябва да бъде, защото всеки се бори за мястото си в отбора. Почувства се липсата на Бандаловски на десния фланг. Жереми не е играл от много време и това се видя. Антон Карачанаков, един прекрасен млад футболист, също го няма. Но се вижда, че футболистите на ЦСКА играят с настроение и се забавляват на терена. Нашата цел не е да се борим за титлата и това ще стане един ден, но не сега. Целите пред нас са да се върнем на стадиона ни и да възродим школата си. Всеки от играчите трябва да докаже, че е за ЦСКА и максимално да намалим бюджета. Не може да продължаваме така. Всяка година да се чудим как да взимаме лиценз и да връзваме двата края. Да имаме един нормален бюджет, да си знаем колко пари имаме. Приоритети сега са ни стадионът, школата и Панчарево. Също така искам все повече български футболисти да играят на Армията. Виждате колко много задачи имаме преди титлата.

Ботев има много добри футболисти и направиха правилни трансфери. Това говори, че спортно-техническият щаб работи честно към клуба. Похвално за тях е, че не държат скъпо платените си играчи на пейката, както се случва в момента в другите клубове. Те имат разумен бюджет, нищо общо с нашия раздут. В Ботев си имат и школата, и базата, а ние сега започваме да ги изграждаме тези неща.

Не мисля, че е изненадваща победата на Черноморец над Лудогорец. Херо е доказан специалист, който може да излъже всеки отбор. На разградчани тази година ще им е много по-трудна от предната. Сега всеки играе срещу шампиона на максимума от възможностите си. Този мач показа, че групата е равностойна и не може да говорим за фаворити.

Черноморец направи по-интересно първенството

Херо за пореден път показа, че е един от най-добрите треньори в България и независимо с какви футболисти разполага, може да победи всеки, а дори това да е и шампионът. Не мисля, че е имало подценяване от страна на Лудогорец. Не трябва да се правят трагедии от една загуба, няма непобедими отбори.

Трудна победа пък за Левски срещу Локо Пд. Отново съдийски решения повлияха на резултата. Вторият гол на сините е от толкова явна засада, че няма накъде. Помага се на много отбори, особено когато съдиите са подложени на натиск. Аз го казвам много пъти, в момента, в който оставят съдиите на спокойствие, те ще свирят много добре и няма да има проблеми. Така, като ги притесняват и са зависими от едно обаждане, се вижда разликата. Левски не печели от това рамо. Сините са добър отбор и трябва да печелят точките си с футбол. Жоао Силва е много добър играч и той ще го показва с всеки изминал мач. Нека най-накрая да оставят Илиан Илиев да си върши работата. Има напрежение, но така е в големите отбори. Винаги е било така, когато тимът не върви. Тогава се скача на треньора. Да не се притеснява Илиан от това, а да работи повече. Локомотив Пд започна да показва приличен футбол. Стефан Генов се върна на родна почва и е хубаво за българското първенство да има повече такива отбори като Локомотив.

Славия записа поредния си слаб мач, а Миньор изпусна да си тръгне с трите точки от Овча купел. Прави ми друго впечатление, белите имат прекрасна школа, а нито един от нея не е в първия отбор. Взимат се футболисти от други тимове, а техните си кадри махат. Адмирации за Миньор, за пореден път показаха, че играят най-добре срещу софийските отбори. Пирин Гоце Делчев не се уплаши от Берое и победи под Аязмото. В предния кръг пък взеха скалпа на Черно море. Интересен отбор е Пирин с още по-интересни футболисти. Всички смятаха, че както са влезли в „А” група, така и ще излязат, но няма да е така. В Берое не знам какво се случва. Имат условия, финансиране, всеки месец си взимат заплатите на минутата, но отборът не върви. Прекалено много футболисти има и там по сметки. Такъв тим от провинцията трябва да е тип „ферма”, да произвежда играчи и да продава. Вместо това те купуват играчи отвън. Имат петима чужденци в титулярния състав и още трима на пейката. Трябва да спрат там тези комисионерски схеми.

Много важни три точки за Черно море. Зафиров е един млад и амбициозен треньор, който ще се доказва занапред. Варненци подишаха малко чист въздух с тази победа. Локо София пък още е нов отбор с много нови играчи, няма да им е лесно тази година. Те са до оцеляване, чудят се ще го има ли отбора, няма ли да го има. Получават заплати от дъжд на вятър. Няма спокойствие.

Не се издържа лесно клуб, нека играчите да го знаят

Добра победа за Етър. Какво като имат чуждестранен треньор. Нека му се даде шанс на този човек да се докаже в Етър. Ето първи мач и победа. Защо трябва да му скачат за това, че бил турчин? В България е имало много чуждестранни треньори. Може пък да видим нещо ново от него.