Черноморец без контузени след дербито

Спорт

29-10-2012, 11:47

Снимка:

Пресслужба Черноморец-Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

След победата над досегашния лидер в групата Лудогорец, настроението при акулите е приповдигнато

Отборът на Черноморец започна подготовка за мачовете през седмицата. В четвъртък бургасзлии гостуват на Спартак Плевен в мач за Купата на България, а в неделя на Пирин Гоце Делчев за първенството на страната.

След победата над досегашния лидер в групата Лудогорец, настроението при акулите е приповдигнато. Според присъствалите на двубоя, Черноморец започва да намира своето лице от периода, когато побеждаваше на Лазур грандовете Левски и ЦСКА през миналия сезон. Най-хубавото е, че след победата контузени футболисти в отбора няма. В по-добра кондиция са Траян дянков и Румен Трифонов, коиото влизат в групата за предстоящите два мача.

По-предпазлив в оценките си за играта на отбора след победата над Лудогорец е помощникът на Херо Георги Чиликов, който смята, че отборът има потенциал, но многото травми в последните месеци, както и не съвсем подготвените футболисти, които се присъединиха към отбора в края на подготовката, оказват влияние върху представянето на акулите. Чиликов много разчита на подготовката за пролетта, когато към отбора ще се присъединят и нови футболисти, а надеждата е, че всички контузии ще бъдат отшумели, за да може отборът да влезе в пролетния полусезон напълно готов за атака на по-призово класиране.

Днес отборът направи тонизираща тренировка. За утре и вдругиден също е предвидено по едно занимание. В сряда акулите заминават за Плевен, където на 1 ноември играят с лидера в Б група Спартак, първи мач за Купата на България. След мача отбора няма да се прибира в Бургас, а ще отседне на лагер в столицата, където ще тренира два дни. След това акулите ще се придвижат до Разлог, където в неделя ще опитат да постигнат поредна победа в първенството и да затвърдят добрите впечатления от представянето си срещу шампиона.