Избраха нашенец в украинската Рада

Свят

29-10-2012, 12:52

Снимка:

dumskaya.net

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Българинът Антон Иванович Киссе е независим

Президентът на Асоциацията на българите в Украйна Антон Иванович Киссе е избран като независим депутат в украинската Рада.

Това сочи справка в сайта на Централната избирателна комисия на Украйна.

При обработка на 33% от избирателните протоколи в Одеска област, Киссе е получил 37% от гласовете в Избирателен район 142.

До момента Централната избирателна комисия е обработила 50% от гласовете на парламентарните избори в Украйна.

Според получените резултатите, Партия на регионите е събрала 35% от гласовете на избирателите, Обединената опозиция "Баткившчина" - близо 22%, Комунистическата партия - 15%.

Партия „УДАР” на Виталий Кличко получава 12,88% и Украинско обединение "Свобода" - 8,34%.

В окръга, от който аз съм избран, българите са мнозинство, но има и други националности и аз съм депутат на всички. Това каза за "Фокус" Киссе и благодари на всички избиратели, които са го подкрепили.
На въпрос за първите приоритети в работата му Антон Киссе заяви: „Първо, ще формираме държавния бюджет за 2013 г. Ще работим върху това да могат да бъдат отчетени интересите на всички, в това число и на моя окръг. Това е основната част, от която ще определим по-нататъшния план на действие”.
Благодаря на международните наблюдатели, в това число и на българските, които работеха много професионално. Имаше наблюдатели от Канада, Япония и други страни. Те допринесоха изборите да се проведат демократично, каза още той.