Поморийските улици заприличаха на реки

Новините

29-10-2012, 12:58

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Помпените станции в Общината се задъхват, не могат да поемат големият дебит вода

Обстановката в град Поморие е усложнена. Вследствие на силния дъжд, канализационната система е затруднена и не може да поеме интензивния валеж.

В община Поморие електрозахранването е нормално, пътищата са проходими, речните корита и язовирите са с нормални нива. Помпените станции функционират, но не могат да поемат големия дебит вода, причинен от интензивния валеж. Наводнени са участъци от улиците „Черковна”, „Яворов”, „Солна”, Поп Сава Катрафилов”, „Неа Анхиало”, „Цар Петър”, „Проф. Стоянов”. „Княз Борис I”. „Европа”, „Мусала” и част от ул. „Морска”, в които нивото на водата достига нива до около 30-40 см. Получени са сигнали по тел.112 за наводнени приземни избени помещения.

Към настоящия момент валежът продължава, което не дава възможност за цялостно извършване на отводнителни мероприятия, поради това, че канализационната система не може да поеме количествата дъждовна вода. Автомобили на пожарната и екипи с мобилни помпи извършват отводнителни дейности на ул. „Поп Сава Катрафилов” и отвеждат водите в морето. Екипи от звената ОРС и ОП „ОГСС” отводняват ръчно в невралгичните точки, а звено „Транспорт” съвместно със служители от РУП – Поморие сигнализират с пътни знаци и указателни табели безопасни маршрути за движение на МПС, съобщават от пресцентъра на общината.

Със заповед на заместник-кмета Янчо Илиев е свикан кризисния щаб на община Поморие, който е в постоянна връзка. Кметовете, кметските наместници и ръководителите на МБАЛ-Поморие, ВиК и EVN - Поморие докладваха лично пред кризисния щаб за оперативната обстановка, допълват още от администрацията.