Меси взе "Златната обувка" за втори път

Спорт

29-10-2012, 15:47

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Легендата Луис Суарес връчи приза на звездата, Роналдо пак втори

Звездата на Барселона Лионел Меси получи престижния приз "Златната обувка" за 50-те си попадения през сезон 2011-12.

 

Аржентинският гений, който събра 100 точки (по 2 точки на гол), победи конкуренцията в лицето на съперника си в Примера и в борбата за "Златната топка" Кристиано Роналдо, който реализира 4 попадения по-малко през изминалата кампания, съобщава SPORTLINE.BG. Трети остана голаджията на Юнайтед Робин ван Перси, който вкара 30 попадения с фланелката на Арсенал.

Меси получи наградата от легендата на Испания и на каталунците Луис Суарес, който спечели приза на "Франс Футбол" през далечната 1960 година. На церемонията присъстваха президентът на клуба Сандро Росел, съотборниците на звездата Шави и Пуйол, както и още много близки и приятели на призьора.

"Тази награда е за вкараните от мен голове, но едно е сигурно - без моите съотборници нямаше да се справя така добре", заяви той.

Отличието на Меси е второ в неговата кариера, след като той е награден за постиженията си и през сезон 2009-2010.

Трофеят, който е изработен от чисто злато, тежи 10 килограма. Организаторите изненадаха суперзвездата и със специална селекция малка "Златна обувка", изработена специално за Тиаго - синът, който Меси очаква да се роди всеки момент.