Нова техника за основното училище в Сарафово

Мисия Бургас

29-10-2012, 16:52

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

15 лаптопа получиха възпитаниците на ОУ"Христо Ботев" в навечерието на Деня на народните будители

Дарение от 15 преносими компютри получи ОУ „Христо Ботев” в бургаския квартал „Сарафово”. Модерната техника бе връчена на директора на учебното заведение Калина Белева в присъствието на народния представител от ГЕРБ-Бургас и председател на училищното настоятелство Иван Вълков. Той заедно с Ниделин Недялков, старши експерт кв. Сарафово, бяха посрещнати във физкултурния салон на училището от неговите преподаватели и възпитаници. Бургаският депутат и председател на парламентарната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения Иван Вълков коментира, че училището в Сарафово, чийто възпитаник е и самият той, продължава да се развива успешно и да осъществява различни инициативи.

„ОУ „Христо Ботев” е училище с близо 100-годишна история. През последните няколко години то бележи непрестанен ръст на ученици и се надявам тази положителна тендеция да продължи. В момента в него се обучават 133 деца, които посрещнаха новата учебна година с боядисани класни стаи, ново оборудване и нова трапезария. В навечерието на Деня на народните будители се радвам, че учениците ще разполагат с една модерна база за обучение чрез това дарение”, сподели народният представител от ГЕРБ-Бургас.

„Компютрите са предоставени от фирма KPMG, с която осъществихме партньорство, а от там изразиха съгласие и готовност да направят безвъзмездно дарение. Така благодарение на усилията, които положихме заедно с училищното настоятелство, ОУ „Христо Ботев” вече ще разполага с нова техника. Досега учениците използваха остаряла база, а сега ще могат да повишат своите познания в сферата на информационните технологии”, сподели Ниделин Недялков, старши експерт кв. Сарафово.