Книгата на Капитана вече и в България

Спорт

29-10-2012, 17:04

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

От днес "Наричайте ме Стан. Историята на Стилян Петров" е на родния пазар

От днес на пазара в България е автобиографичната книга на футболната ни легенда Стилиян Петров – „Наричайте ме Стан. Историята на Стилиян Петров“, а цената е 12 лева.

Книгата е написана през 2005 г. в съавторство със спортния журналист Марк Гуиди и излиза в Шотландия. Предговорът към нея е дело на Мартин О`Нийл. Въпреки, че първоначално е предназначена за феновете на „Селтик“, огромният интерес към българския футболист води до нейното преиздаване през октомври 2006 г.

Книгата е емоционален разказ на Стилиян Петров, обхващащ периода от детството му до преминаването му в „Астън Вила“. За първи път в автобиографията си Стилиян Петров разкрива любопитни факти за нелекия път на професионалната си кариера, както и неизвестни истории от личния си живот: за семейството си, за любовта на живота си, за родината и чувството да носиш с гордост българския трибагреник, за казармата, за моментите на безпомощност, за любимите си мачове, за странните суеверия, в които вярва, както и за мечтите – за тези, които са сбъднати и които предстоят. Книгата е личната изповед за една човешка история на капитана на българския национален отбор.

Още любопитни подробности от и за книгата четете в Sportline.bg