Закланата Емилия убита със собствения й нож?

Крими

29-10-2012, 17:20

Снимка:

Нели Иванова

Автор:

Нели Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

21-годишна ръга съперница 7 пъти с кухненски нож

Според защитата жертвата първа нападнала Иванка Чавдарова с хладното оръжие, с което после е била фатално прободена в сърцето

Закланата с кухненски нож Емилия Фотева от с. Свобода първа нападнала убийцата си Иванка Чавдарова, която обаче взела превес и я довършила със собственото й оръжие.

Тази теза разви в съда защитата на бургазлийката в лицето на адв. Красимир Кацарски. 21-годишната жена се изправи пред състав на Бургаски окръжен съд с председател съдия Иво Добрев с молба мярката й за неотклонение да бъде заменена с по-лека.

Според защитата има доказателства, че Иванка е била причакана край жп прелеза в селото от убитата Емилия, която първа я нападнала. Свидетелски показания пък сочели, че дни преди кървавата случка край прелеза, Емилия заплашвала Иванка и дори веднъж я набила.

"В нощта на инцидента подзащитната ми е била ударена в носа, потекла е кръв, след това е била дърпана за косата и лявото ухо, но тези неща не са документирани от лекар", заяви адв. Кацарски.

Той заяви още, че ножът, с който Иванка 7 пъти пробола Емилия всъщност бил на убитата. Според юриста Иванка се разхождала с дръжка от нож, която използвала като бокс. Когато обаче била нападната от Емилия, тя изпуснала своето оръжие. В боричкането превес взела Емилия, която я натиснала към земята. Тогава Иванка съзряла ножа на нападателката си, взела го и започнала да я ръга.

Съдебно-медицинската екпертиза установила, че ударите в тялото на Емилия са 7. Един от тях пронизал сърцето. Младата жена загинала от остра кръвозагуба.

Според прокуратурата Иванка трябва да бъде съдена за умишлено убийство, което предвижда от 10 до 20 г. затвор.

Защитата обаче е на мнение, че обвинението трябва да бъде преквалифицирано по друг текст от закона - за убийство в състояние на афект или за убийство при превишаване пределите на неизбежната самозащита. 

Съдът обаче уважи искането на прокуратурата за постоянен арест и не пусна Иванка под домашен такъв. По всяка вероятност решението на магистратите няма да бъде обжалвано.