Sofiautre: кой, къде, кога

Мисия София

29-10-2012, 20:01

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в столицата утре, 30 октомври

> Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще присъстват на официалното връчване на договорите на 85 фирми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Технологична модернизация в малки и средни предприятия” по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013.
> Председателят на парламента на Кралство Дания /Фолкетинг/ Могенс Люкетофт ще бъде на официално посещение в България. В 10.00 часа е официалното посрещане пред Паметника на незнайния воин. В 10.15 часа в Народното събрание ще се проведе срещата на председателя на българския парламент с председателя на парламента на Кралство Дания. В 11.00 часа Цецка Цачева и Могенс Люкетофт ще направят изявления за представителите на медиите. В 15.15 часа, в зала 134 на пл. „Кн. Александър І“ председателят на парламента на Кралство Дания ще се срещне с депутатите от Комисията по външна политика и отбрана и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове
Президентът Росен Плевнелиев ще приеме председателя на парламента на Дания Могенс Люкетофт в 16.15 часа на Дондуков” 2.
> От 10:30 часа министър Ивайло Московски ще валидира пощенска марка по случай 100-годишнината на транспортно министерство в Музея на съобщенията, на ул. „Гурко” 6. В 11:20 часа министър Ивайло Московски и мароканският му колега ще парафират Споразумение за сътрудничество в областта на информационните технологии и съобщенията в присъствието на министър Делян Добрев, като събитието ще се състои в сградата на МИЕТ на ул. Триадица 8, ет. 8.
9.00 часа - в зала 1 на Централния военен клуб ще се проведе конференция на тема „Международният тероризъм и България – позиции на гражданското общество”. Организатори на конференцията са Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР), Национална асоциация „Сигурност (НАС), Асоциацията на разузнавачите от запаса (АРЗ), Националният антитерористичен и антикриминален фронт (НААФ) и Фондация „Левски”.
9.15 часа - в зала „Колегиум” на Министерство на културата министър Вежди Рашидов ще се срещне утре с Абделкадер Амара - министър на индустрията, търговията и новите технологии на Кралство Мароко, който е на посещение у нас за участие в Десетата сесия на Междуправителствената българо-мароканска комисия.
9.30 часа - в Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Мирчо Петков и други за престъпления по служба с цел облага.
9.30 часа - в хотел „Радисън Блу”, зала „Александър” ще се проведе Конференция на тема „Към европейски фискален съюз: нови договори, правни въпроси и перспективи”. Организатори са Европейската комисия в България и Българската асоциация за европейско право.
10.00 часа - Софийският апелативен съд ще гледа делото „Соло”.
10.00 часа - в сградата на ДКЕВР на бул. „Дондуков” 8-10, ет. 4, зала № 4 ще се проведат открити заседания.
10.00 часа - в сграда на Конфедерацията на независимите синдикати в България (етаж 11) министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще участва в дискусионен форум на тема „Проблемите на корпоративната социална отговорност и ролята на социалните партньори”.
10.00 часа - в зала „Изток“ на Народното събрание ще се проведе осмото заседание на Съвета за обществени консултации към Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Темата на заседанието е „Eврофондовете отвъд статистиката“.
10.30 часа - в Музея на съобщенията на ул. „Гурко” 6 Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов ще пусне в употреба пощенско-филателно издание, посветено на 100 години от създаването на Министерството на железниците, пощите и телеграфите.
10.30 часа - в х-л „Коликовски” на ул. „Христо Белчев” № 46 президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев ще открие Мотивационната среща за представяне на новите курсове на КТ „Подкрепа” за Дистанционно обучение.
11.00 часа - в сградата на Академията на МВР ще започне церемония по дипломирането на Випуск 2012 г.
11.00 часа - в зала А на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) на ул. „Искър” 9 ще се проведе пресконференция по проект „Повишаване на ефективността в работата на Дирекция „Координация на борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на ЕС (АФКОС)” в МВР”.
11.00 часа - в деловодството на Инициативен комитет за повече грижи за децата в България ще внесе в деловодството на Народното събрание декларация с искания за увеличаване на детските надбавки и др.

11.00 часа - в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод Международния ден на псориазиса.

12.00 часа - в „София прес” ще се проведе пресконференция на тема: „Защо властите в САЩ и България не желаят да разследват терористичен акт на КГБ”.
12.00 часа - в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Сдружението на общинските болници в България на тема: „Незададените въпроси за това къде ни води здравната реформа”.
12.30 часа - на бул. „Васил Левски” до сградата на Софийски университет „Св. Климент Охридски” кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на представянето на първата по рода си светеща пешеходна пътека.
12.30 часа - с децата от първи и втори клас на столичното 103 СОУ в квартал „Филиповци“ ще се проведе поредният открит урок по пътна безопасност, организиран от БЧК, КАТ-Пътна полиция, СБА.
12.30 часа - в Централата на СДС на ул. „Г.С.Раковски” № 134 ще се проведе пресконференция след заседание на НИС на партията.
13.00 часа - в Министерство на здравеопазването ще се проведе пресконференция във връзка с началото на дейностите по Националната програма за профилактика на рака на маточната шийка.
13.00 часа - в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на ПП „Лидер” и ПП „Национален Идеал за Единство” (НИЕ).
14.00 часа - в централата на БСП на ул. „Позитано” 20 в София ще се проведе пресконференция след заседание на ИБ на НС на БСП.
14.00 часа - в Народното събрание ръководството на КНСБ ще се срещне с ПГ на ГЕРБ, а от
14.30 часа - в зала „Изток” на Народното събрание председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще открие дискусия на тема „Дни на европейското правосъдие в България”. В 14.00 часа - ще се проведе среща между Цецка Цачева и делегация на Общия съд на Европейския съюз, водена от неговия председател Марк Йегер, народни представители и магистрати.
15.00 часа - в „Радисън Блу гранд хотел”, „Жълта зала” ще се проведе церемония по награждаване на студенти по медицина и социално ангажирани наставници, с особени заслуги в академичното и професионално израстване на студентите, в рамките на „Стипендиантска програма за студенти по медицина и лекари-специализанти от ромски произход“.
16.00 часа - ще проведе среща с ПГ на Коалиция за България. След срещата ще има изявления за медиите. Тема на разговорите е Бюджет 2013 г.
18.00 часа - в Университетския театър на НБУ ще бъде представен за първи път филмът на НБУ„Аз уча играейки“, който показва изцяло нов метод за преподаване в училище. Ще се проведе и дискусия на тема: Иновативни методи на образование“.
18.30 часа - на етаж 3 в галерията на Съюза на българските художници на ул. „Шипка” №6 ще бъдат представени творбите от конкурса за живопис „Цветните лъчи на Светлината”.