“Селският глупак“ на съд за нанасяне на средна телесна повреда

Животът

30-10-2012, 06:02

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Боян Максимов избил два зъба на варненец, заплашват го до 6 години затвор

Варненецът Боян Максимов Боозов, който засне спящи полицаи по време на дежурство и беше наречен „селски глупак“ от вече уволнената говорителка на МВР – Варна Калинка Пенчева, ще бъде съден за нанасяне на средна телесна повреда. Това съобщи на пресконференция днес говорителката на Варненската районна прокуратура Десислава Йотова. В съда вече е внесен обвинителен акт.

Максимов е обвинен, че е избил два зъба - първи горен ляв и първи горен десен, на А.Ф.А, от което потърпевшият е получил трайни затруднения при говора и дъвченето.  Въз основа на воденото досъдебно производство е образувано наказателно дело от общ характер, чието разглеждане е насрочено за 29 ноември 2012 г. Визираният инцидент се е случил в последния ден на месец юни тази година - малко преди в социалните мрежи да се появи снимката на спящите полицаи.

Според прокуратурата за побоя Боозов може да получи до 6 години затвор. Видът и размерът на конкретното наказание по делото, ще бъдат определени от съда, в зависимост от събраните доказателства (в това число и относно смекчаващите и/или отегчаващи отговорността на Боозов обстоятелства), от реда на провеждане на съдебното следствие и от това, дали ще бъде постигнато споразумение за решаване на делото, каза още прокурор Десислава Йотова. 

Боян Боозов вече е лежал в затвора.  В Районна прокуратура - Варна се наблюдава и води и друго досъдебно производство, по което пострадал е Боозов и става въпрос за причинена на него телесна повреда, изразяваща се в счупване на носа. По делото засега няма привлечено обвиняемо лице и се води с неизвестен извършител.

По-рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че Боян Максимов има криминално минало, но към него няма да бъде проявяван тенденциозен подход от полицията. Полицаите, снимани от Боозов ще бъдат наказани./ в. Преса